Ferrari najavio električni superautomobil

Ferrari najavio električni superautomobil

Elon Musk je prilikom predstavljanja sljedeće generacije modela Roadster dao neke poprilično hrabre izjave o performansama tog automobila, no čini se kako ferrarijev šef nije pretjerano zabrinut. Točnije, Sergio Marchionne smatra kako Ferrari može razviti i proizvesti još dojmljiviji električni superautomobil.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Marchionne je na detroitskom auto salonu rekao da “ako treba proizvesti električni superautomobil onda će Ferrari biti prvi” (iako se s tom tvrdnjom možda ne bi složio Mercedes sa svojim modelom SLS AMG Electric Drive) te kako je FCA prisiljen na takav potez od strane Tesle. Rekao je i da cijeni rad Elona Muska i Tesle, no i da misli kako to, a i bolje od toga može jedan Ferrari.

Time je Marchionne još jednom čini se promijenio mišljenje s obzirom da je ne tako davno odbacivao mogućnost električnog Ferrarija. Podsjetimo, donedavno je tvrdio kako Ferrari neće proizvesti SUV, no i to se promijenilo o čemu smo vas izvijestili prije par dana.

Ipak, Marchionne nije htio ulaziti u detalje glede ovog automobila te je za pretpostaviti kako će do njegovog lansiranja proći još nekoliko godina. U međuvremenu očekuje se kako će Ferrari proizvesti nekoliko hibridnih modela prije nego prijeđe na u potpunosti električne pogonske sklopove.

Možda ćemo više saznati uskoro kada Marchionne predstavi novu ferrarijevu modelnu strategiju do 2022.

Podijeli:
1