Ferrari bi mogao ponovno proizvoditi 250 GTO

Ferrari bi mogao ponovno proizvoditi 250 GTO

Ako ste ljubitelj ferrarijevih automobila onda vam je zasigurno poznat model 250 GTO i činjenica kako ih je proizvedeno svega 39 te kako danas, ako se uopće i prodaju, postižu cijene u desecima milijuna Eura. No, ako se već ne možete domoći starog, možda uspijete doći do novog originala.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, ferrarijev šef Sergio Marchionne je natuknuo kako postoji mogućnost da se u Maranellu odluče na proizvodnju novih primjeraka originalnog modela. U auto industriji takvi se noviteti nazivaju continuation vozilima, odnosno replikama koje proizvode njihovi originalni proizvođači. Riječ je o potezu istovjernom onome kojeg su poduzeli Jaguar i Aston Martin, s modelima E-Type, XKSS, D-Type, odnosno DB4 GT.

Marchionne nije ulazio u detalje, no kaže da se nada kako će u narednih par godina Ferrari napraviti nešto na tom planu mada je riječ o vrlo zahtjevnom projektu. Ipak “platforma postoji” pa je za očekivati da će na konačnu odluku ponajviše utjecati procjena troškova i mogućnosti zarade te utjecaj na ferrarijev imidž. U svakom slučaju radit će se o ograničenoj seriji.

Podijeli:
1