Ferrari ipak sprema crossover?

Ferrari ipak sprema crossover?

Zar i ti sine Brute!? Ferrarijev šef Sergio Marchionne je u više navrata jasno i glasno rekao kako Ferrari nikad neće proizvesti i svojim kupcima ponuditi SUV, odnosno crossover. Nikad, dok ga ne napravi, čini se.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Car Magazine tvrdi, pozivajući se na insajdere, kako u Maranellu upravo rade na razvoju crossovera, a projekt se vodi pod kodnim nazivom F16X. Riječ je o automobilu koji na tržište trebao stići tijekom 2021, a glavnu konkurenciju će mu činiti modeli poput lamborghinijevog Urusa, astonovog budućeg DBX-a i sl.

Službenih informacija o ovom automobilu za sada nema, no spomenuti izvor navodi da će ga pokretati hibridni pogonski sklop s V8 motorom koji će biti uparen s pogonom na sva četiri kotača. Nadalje, temeljit će se na novoj lakoj aluminijskoj platformi koju će dijeliti s nasljednikom modela GTC4, koji bi pak na tržište trebao stići godinu dana ranije, odnosno 2020.

Nadalje, navodno će imati stražnja otraga ovješena vrata te biti bez B stupa. Dizajn će dakako biti velikim utjecajem “normalnih” ferrarijevih automobila, a cjelokupni izgled bi najlakše bilo opisati kao povišeni coupe, odnosno crossover coupe.

Predviđa se da će mu se cijena kretati iznad 300.000 Eura, a Ferrari bi s njim lako mogao podići godišnju proizvodnju na oko 16.000 jedinica. I upravo je to razlog uvrštenja ovog modela u ponudu. Drugim riječima, popularnost SUV-ova i mogućnost dodatne zarade ruši čvrste stavove o nesportskim modelima sportskih proizvođača. Porscheu nije naštetilo, dapače, a čini se da neće ni Lamborghiniju. Pa onda valjda može i Ferrari.

Podijeli:
1