Ferrari i službeno najavio svoj prvi SUV, Purosangue

Ferrari i službeno najavio svoj prvi SUV, Purosangue

Ono o čemu se već neko vrijeme neslužbeno priča, dobilo je i potvrdu. Ove će godine u ponudu legendarne talijanske marke sportskih automobila biti pridodan i prvi model SUV-a

Trebalo im je nekoliko godina, ali ipak su pokleknuli – nakon što su svoje SUV-ove predstavili Porsche, Aston Martin i Lamborghini, još jedna sportska marka okrenut će se trenutačno najpopularnijem obliku osobnih automobila. Ferrari je ovoga tjedna i službeno objavio kako će ove godine biti predstavljen “novi, i vrlo drugačiji model”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

A sada, nešto potpuno drugačije

O modelu Purosangue priča se više od tri godine, njegov razvoj traje najmanje toliko, a ova će godina biti ona u kojoj će prvi Ferrarijev SUV ugledati svjetlo dana. Automobil je to, kako kažu njegovi autori, čije se naslijeđe oslanja na 75-godišnju povijest inovacija, evolucije i performansi bez kompromisa. Automobil koji će potpuno promijeniti sve.

Za sada su spremni službeno podijeliti tek teaser fotografiju prednje maske, iz koje se daje naslutiti agresivna linija Purosanguea s “nasmijanim licem”, tankim svjetlima i čak dva amblema propetog konjića.

Umjetno posvijetljena najavna fotografija, na kojoj se vidi nešto više detalja

Osim toga, malo je poznatoga o budućem SUV-u. Neki nagađaju da bi mogao biti izrađen na platformi Maseratija Levante, no ta nagađanja nisu potvrđena. Isto tako govori se o mogućnosti pogona s V12 benzincem, biturbo V8 motorom, ali i hibridnim V6 pogonskim sklopom. U svakom slučaju, sve ispod 700 KS bilo bi razočaravajuće.

Više detalja o povijesnom Ferrarijevom SUV-u bit će objavljeno tijekom ove godine, kada bi trebala početi i proizvodnja, da bi prvi kupci svoje modele mogli dobiti tijekom 2023. godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1