Ferrari – evolucija top modela u pet minuta

Ferrari – evolucija top modela u pet minuta

Malo je proizvođača automobila koji se mogu uopće uspoređivati s Ferrarijem kada je riječ o sportskom naslijeđu i performansama njihovih automobila. Bilo da je riječ o GT modelima sa sprijeda smještenim motorima ili superautomobilima sa središnje smještenim motorima Ferrari se uvijek isticao izgledom i voznim sposobnostima.

YouTube kanal Cars Evolution nas je podsjetio na tu činjenicu s odličnim prikazom evolucije predvodnika ferrarijeve ponude kroz prethodnih nekoliko desetljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Putovanje kroz vrh ferrarijeve ponude počinje 1962 s modelom 250 GTO. Ovaj model je postao legenda zahvaljujući svom prekrasnom izgledu i 3,0-litrenom V12 motoru snage preko 300 KS. Jedan je primjerak prošle godine na aukciji postigao rekordnu cijenu od 48,4 milijuna dolara.

Potom slijedi skok do 80-ih te modela 288 GTO i F40, a sljedećim desetljećem ferrarijevom je ponudom vladao F50. Model Enzo uvodi Ferrari u 21. stoljeće, a 2013. stiže hibridni LaFerrari. Na kraju balade tu je SF90 Stradale s hibridnim V8 pogonom te najsnažniji cestovni Ferrari do sada.

Podijeli:
1