Ferrari 488 Pista od sada i u Spider izdanju

Ferrari 488 Pista od sada i u Spider izdanju

Ferrari je neočekivano i bez ikakve ranije najave na ovogodišnjem izdanju Pebble Beach Concours d’Elegancea predstavio Spider izvedbu modela 488 Pista. Ovaj će automobil svojim vozačima ponuditi sve što i 488 Pista coupe uz, zahvaljujući uklonjivom tvrdom krovu, dodatak vjetra u kosi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Poput coupe verzije ovog automobil i Pistu Spider pokreće bi-turbo 3,9-litreni V8 motor snage 720 KS te najvećeg okretnog momenta od 770 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za svega 2,85 sekundi, dakle u istom vremenu kao i coupe. Nadalje, ovaj automobil može ubrzati do 200 km/h za 8 sekundi, odnosno 0,4 sekunde sporije od coupea, a najveća će mu brzina iznositi 340 km/h kao i kod coupea.

Ferrari 488 Pista Spider teži 1.377 kg što ga čini 91 kg težim od coupea, no u osnovi je i dalje riječ o relativno laganom automobilu koji bi trebao biti podjednako agilan i okretan poput coupea. Barem tako tvrde u Ferrariju i napominju da je ovaj model pedeseti kabriolet u ferarijevoj povijesti. Poput svog brata coupea Spider se može pohvaliti raznim unaprjeđenjima aero paketa, novim završecima ispuha, mnogim ukrasnim elementima i sl. Kupcima će biti ponuđeni i jednodijelni kotači od ugljičnih vlakana, a u ponudi će se nalaziti i 20-colni alu kotači.

Cijena ovog automobila za sada nije poznata, no svakako će biti skuplji od coupea, a nije poznato ni hoće li mu proizvodna serija biti ograničena.

Podijeli:
1