Faraday Future objavio posljednje teasere svog noviteta

Faraday Future objavio posljednje teasere svog noviteta

CES, odnosno poznati Sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu svoja će vrata otvoriti sutra i na njemu bi napokon trebala biti održana premijera električnog crossovera marke Faraday Future koji bi, prema najavama, trebao predstavljati pravu malu revoluciju u svijetu automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, to je prije svega marketing, a pojavile su se i informacije kako je ovaj američki proizvođač financiran kineskim novcem u ozbiljnim financijskim problemima, kako je gradnja tvornice trenutno zaustavljena, da je par vodećih ljudi otišlo i sl. Možda je riječ o porođajnim mukama, a možda i znak nečeg većeg, u svakom slučaju sutra ćemo znati više.

Što se samog automobila tiče o njemu za sada znamo ono što smo mogli vidjeti na ranijim i novim, priloženim video teaserima. Znamo da će imati neobična LED svjetla, kako će do 100 km/h ubrzavati za oko 3 sekunde, da mu je interijer “inspiriran NASA-om”, kako će umjesto standardnih bočnih retrovizora imati kamere, potom “revolucionarne” kotače, baterije vro visokog kapaciteta i sl.

Na kraju dodajmo i da Reuters javlja kako se ovaj novitet još uvijek nepoznatog imena interno naziva Project 91 te da će luksuzna i sofisticirana produkcijska verzija stajati između 150.000 i 200.000 USD te kako bi mu prodaja trebala započeti 2018. Samo godinu dana kasnije FF planira tržištu ponuditi cijenom pristupačniji model, Project 81, koji bi također trebao biti crossover. Treći model bi trebao stići već 2020. i on će biti još jeftiniji.

Vrlo ambiciozni planovi, a što će od njih biti vrijeme će pokazati.

YouTube MP3 - Hotmail
1