Evo što se dogodi kad prijeđete 100.000 kilometara bez promjene ulja

Evo što se dogodi kad prijeđete 100.000 kilometara bez promjene ulja

Ako ste se ikada pitali zašto je promjena ulja u motoru automobila bitna, pogledajte ovaj video. Vlasnik Seat Leona u svojem vozilu navodno nije promijenio ulje, a prešao je 100 tisuća kilometara

YouTube kanal Just Rolled In obično objavljuje bizarne kvarove automobila i događaje zabilježene na servisima diljem svijeta. Njihov nedavni video postao je viralni hit na TikToku ovih dana, a prikazuje petnaestak bizarnih kvarova i zanemarenih vozila. Ono što se proslavilo na društvenim mrežama vidljivo je na samom početku – u servis je došao vlasnik Seat Leona 1.8 TSI, koji je prijavio problem s vozilom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Serviser je otkrio da je kvar povezan s bregastom osovinom i njezinim varijatorom, uređajem koji je odgovoran za “tajming” rada ventila motora u različitim uvjetima. No, kada je počeo s popravkom, otkrio je da se u motoru, umjesto ulja, nalazi čudna, viskozna crna tekućina, nalik katranu.

Klijent, vlasnik pokvarenog Leona, potom je priznao da u njemu dugo nije promijenio ulje, točnije – prešao je oko 60 tisuća milja, ili gotovo 100.000 kilometara s istim uljem, koje se u međuvremenu pretvorilo u crnu melasu. Pouka videa – kada vam se upali kontrolna lampica za servis, poslušajte savjet i posjetite servisera.

YouTube MP3 - Hotmail
1