Europski automobil godine 2018. je…

Europski automobil godine 2018. je…

Volvo XC40 je upravo proglašen Europskim automobilom godine 2018, a ovu titulu mu je dodijelio međunarodni žiri sa 60 članova iz 23 europske zemlje. Samo proglašenje pobjednika ovog izbora se i ove godine, kako je to već običaj, održalo pred ženevski auto salon koji sutra otvara svoja vrata.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Volvo XC40 je ukupno dobio 325 glasova što mu je bilo dovoljno da s lakoćom nadmaši drugo i treće plasirane Seat Ibizu i BMW serije 5 koji su osvojili 242, odnosno 226 glasova.

Pobjednički premium kompaktni SUV je prvi model ovog švedskog proizvođača koji se temelji na modularnoj CMA platformi te od njega u Volvu očekuju odlične prodajne rezultate, a ne treba čuditi i ako se ovaj crossover prometne u najpopularnije vozilo iz XC trojca (XC60 i XC90). Recimo i da će XC40 uskoro dobiti i 3-cilindrični motor, a izgledno je i da postane prvi (ili barem drugi) električni model pod značkom Volva.

Na kraju još dodajmo da su ostali finalisti ovog izbora bili (abecednim redom): Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Citroën C3 Aircross i Kia Stinger, a svi oni su u uži krug ranije izabrani između 37 automobila.

YouTube MP3 - Hotmail
1