Europska Subaru Impreza stigla u Frankfurt

Europska Subaru Impreza stigla u Frankfurt

Subaru je u Frankfurtu predstavio europsku izvedbu posljednje generacije modela Impreza. Podsjetimo, ovaj je model tek drugi (nakon XV-a) subaruov automobil koji se temelji na novom Global Platform podvozju, a proizvođač tvrdi kako je unaprijeđena krutost šasije te da će nova generacija Impreze biti agilnija i upravljivija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ponudu motora će činiti 1,6-litreni i 2,0-litreni boxer motori. Prvi je temeljito dorađeni pogonski stroj koji će razvijati snagu od 117 KS pri 6200 o/min te najveći okretni moment od 150 Nm pri 3600 o/min. Veći 2.0 će razvijati snagu od 158 KS pri 6000 o/min te najveći okretni moment od 197 Nm pri 4800 o/min.

Oba motora standardno dolaze uparena s Lineartronic CVT mjenjačem te Symmetrical AWD pogonom na sva četiri kotača. Kasnije bi se ponudi trebale priključiti i WRX te WRX STi verzije.

Vizualno nova Impreza ne predstavlja veliki odmak od svog prethodnika, a najveće novosti se odnose na nova prednja i stražnja svjetla i osvježenu masku motora. Vrijedi spomenuti i da će kupci moći izabrati između pet boja vanjštine Crystal Pearl bijele, Venetian Pearl crvene, Ice Silver metalik, Dark Pearl plave i Dark Metallic sive.

Unutrašnjost će biti prostranija, dijelom zahvaljujući i 25 mm duljem međuosovinskom razmaku, a među pojedinim elementima interijera se ističu 8-inčni središnji zaslon te napredniji infotainment sustav.

Impreza će se moći pohvaliti bogatom sigurnosnom opremom počevši od EyeSight sustava pomoći vozaču, automatskog kočenja u slučaju predstojećeg sudara, prilagodljivog tempomata, upozorenja na nenamjeran prelazak u drugu voznu traku, nadzora nad pozornošću vozača, upozorenja za vozilo u tzv. mrtvom kutu i sl. Spomenuta nova platforma je osigurala i veću čvrstoću vozila te bolju apsorpciju energije prilikom sudara što će također poboljšati sigurnost putnika.

Prodaja će započeti u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1