Euro NCAP objavio imena dobitnika priznanja Best in Class 2017.

Euro NCAP objavio imena dobitnika priznanja Best in Class 2017.

Euro NCAP (European New Car Assessment Program) je objavio svoje sigurnosne favorite za 2017, odnosno automobile koji su se u svojim segmentima najviše istaknuli glede sigurnosti, odnosno zaštite putnika i pješaka. Protekla godina je za Euro NCAP-ove stručnjake bila najzaposlenija do sada s obzirom kako je testirano ukupno skoro sedamdeset vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priznanjem Best in Class posebno mogu biti zadovoljni u Volkswagenu s obzirom kako je ovo priznanje dodijeljeno čak trima modelima. Točnije, u klasi malih gradskih automobila najboljim se u protekloj godini pokazao Polo, T-Roc je bio najbolji u klasi malih off-road modela, a Arteon se pokazao kao najbolja poslovna limuzina.

U kategoriji najboljeg velikog off-road vozila najboljim se pokazao Volvo XC 60, a isti je automobil od strane Euro NCAP-a proglešen ukupno najboljim vozilom kada je riječ o sigurnosti.

Najboljima u svojim klasama su proglašeni i Opel Crossland X u kategoriji malog MPV-a te Subaru XV i Subaru Impreza koji su zajedno stavljeni u kategoriji malog obiteljskog automobila.

Volkswagen Arteon

Volvo XC60

Volkswagen T-Roc

Volkswagen Polo

Opel Crossland X

Subaru XV Subaru Impreza

Podijeli:
1