Engleska policija mogla bi uništiti nogometašev Lamborghini

Engleska policija mogla bi uništiti nogometašev Lamborghini

Lamborghini Aventador SVJ, vrijedan oko 3,6 milijuna kuna, policija je zaplijenila nogometašu Manchester Cityja Benjaminu Mendyju zbog nesređene porezne papirologije. Ne donese li nogometaš uskoro svu traženu dokumentaciju, Lambo bi mogao završiti na otpadu

Sredinom prošloga mjeseca policija je u okolici Manchestera zaustavila Benjamina Mendyja, 26-godišnjeg francuskog profesionalnog nogometaša koji igra u Manchester Cityju. On je vozio svoj Lamborghini Aventador SVJ, superautomobil vrijednosti oko 3,6 milijuna kuna, navodno bez valjane registracije i osiguranja za područje Ujedinjenog Kraljevstva, a Mendy nije imao niti vozačku dozvolu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nedugo zatim automobil mu je zaplijenjen. Običaj je tamošnjih vlasti da u ovakvim slučajevima zaplijenjenu imovinu zadrže oko 14 dana, a u slučaju da vlasnik ne riješi svu potrebnu papirologiju, istu po isteku roka – unište.

Mendy je već prekoračio rok u kojem je trebao “legalizirati” svoj superautomobil, no prema posljednjim informacijama on i dalje stoji u policijskom skladištu i čeka razrješenje procedure. Od toga je prošlo već gotovo mjesec dana, a nogometaš i dalje nije nadležnima dao na uvid svu legalnu dokumentaciju, pa je za sada nepoznato hoće li Lamborghini biti poslan na autootpad i uništen, ili će ga Mendy ipak moći nastaviti voziti.

Mendy je viđen ovoga ljeta s istim automobilom u Cannesu

Lamborghini Aventador SVJ Coupe proizveden je u 900 primjeraka. Motor mu ima 770 KS, što uz malenu masu vozila od tek tonu i pol daje odnos snage i mase od 0,5. Kao takav, Aventador SVJ od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi i postiže najvišu brzinu od 352 km/h.

YouTube MP3 - Hotmail
1