Elon Musk posjetio šefa Volkswagena i provozao ID.3

Elon Musk posjetio šefa Volkswagena i provozao ID.3

Nakon nedavnog posjeta gradilištu Tesline tvornice u Berlinu šef Tesle svratio je i do Herberta Diessa, CEO-a Volkswagen grupe, a ovaj mu je dao priliku isprobati njihov novi električni model. Od suradnje dvaju kompanija, iako se o tome nešto govorilo, za sada ipak ništa

Elon Musk prošloga je tjedna nakratko bio u posjeti Berlinu, gdje je obišao radove na novoj Teslinoj tvornici. Nakon tog službenog obilaska sjeo je u privatni zrakoplov, ali se nije uputio izravno kući u SAD, već je sletio u zračnu luku Braunschweig. Tamo ga je dočekao CEO Volkswagen grupe Herbert Diess, u želji da mu pokaže na čemu radi njegova izravna konkurencija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Po izlasku iz zrakoplova Musk je s Diessom sjeo u novu Volkswagenovu električnu uzdanicu, model ID.3. Diess je Musku pokazao i drugi nadolazeći model koji je tek nedavno ušao u serijsku proizvodnju, ID.4. Šef Tesle zanimao se za karakteristike modela, ubrzanje, a u kratkom videu možemo vidjeti i kako je osobno vozio ID.3 i pohvalio držanje ceste izjavivši “nije loše za ne-sportski auto”.

Kada je javnost doznala za ovaj susret dvaju šefova poznatih autokompanija, odmah se počelo špekulirati i o mogućoj suradnji na električnim vozilima, pogotovo iz razloga što Tesla gradi tvornicu u Berlinu. No, glasinama je ubrzo na kraj stao sam Herbert Diess, komentiravši svoju objavu na Facebooku. Napisao je da je s Muskom tek pročavrljao i provozao se u ID.3, ali da o suradnji ili bilo kakvom sličnom dogovoru nije bilo govora.

Podijeli:
1