Elektro Frosch – jeftini električni kamper za dvoje

Elektro Frosch – jeftini električni kamper za dvoje

Njemački proizvođač jeftinih električnih vozila Elektro Frosch predstavio je kamper izrađen od trokolice za dvije osobe u kojem je sve potrebno za opušteni izlet ili nešto duži godišnji odmor

U Berlinu radi kompanija Elektro Frosch (doslovno: električna žaba) koja izrađuje malena električna vozila za kampiranje postavljena na skutere s tri kotača. Do sada su već predstavili maleni pickup kamionet, minijaturni “bubble car” automobil, električni skuter, a najnoviji dodatak njihovoj ponudi je kamper za dvije osobe, načinjen na istom principu.

Na podvozju električnog tricikla smještena je kabina za dvije osobe, dok je u prtljažnom prostoru smješteno sve što je potrebno za kampiranje u prirodi. Tu su smješteni šator s madracima za spavanje, malena prijenosna kuhinja, stol i dvije stolice, pa čak i nadstrešnica za “terasu”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao što smo već spomenuli, pogon je električni, a s jednim punjenjem ovaj mini-kamper može prevaliti oko 60 kilometara. Dužina cijelog kampera je tek 274 centimetra, masa mu je 240 kilograma, baterija ima kapacitet od 4,2 kWh, motor mjeri 3,4 konjske snage, a najviša brzina je tek 40 km/h. S njime, dakle, vjerojatno nećete stići na more, ali bi mogao biti idealan za kraći vikend izlet negdje izvan grada.

Osim praktičnosti ovih vozila možda i najbolja njihova karakteristika je cijena. Kamperi dolaze u dvije veličine, “big” i “pro”. Cijena manjega je 3.990, a većega 4.990 eura. Ako znamo da Elektro Frosch svoj pickup prodaje za 2.490 eura, automobil za 2.990 ili više, a električni skuter na dva kotača za samo 1.349 eura, vidimo da je riječ o cijeloj seriji vrlo pristupačnih električnih mini-vozila za razne namjene koja nisu prilagođena širokoj publici – no među entuzijastima svoje će kupce zasigurno naći.

Podijeli:
1