Električni Volvo XC40 s autonomijom od 500 km?

Električni Volvo XC40 s autonomijom od 500 km?

Volvo je već ranije službeno potvrdio kako će u skoroj budućnosti svoju ponudu proširiti s električnom izvedbom modela XC40, a sada je britanski Autocar javio, pozivajući se na insajderske izvore, kako će ovaj crossover svojim kupcima ponuditi autonomiju od oko 500 km.

Prema svemu sudeći XC40 neće biti prvi električni Volvo s obzirom da je ta uloga navodno namijenjena hatchbacku najavljenom s konceptnim modelom 40.2, no očekuje se kako će ta dva automobila dijeliti istu CMA platformu i veći dio pogonskog sklopa. XC40 bi prema posljednjim saznanjima trebao dobiti baterije nešto većeg kapaciteta što bi mu trebala osigurati i veću autonomiju. Dakako, postoji mogućnost i da će se raditi o identičnom pogonskom sklopu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Hatchback bi navodno trebao stići do kraja sljedeće godine, a do tada će i XC40 dobiti svoju hibridnu verziju. U potpunosti električno pokretani XC40 će ih slijediti nedugo zatim. Volvo bi pak u narednih nekoliko godina trebao uvelike elektrizirati svoju ponudu, kako s hibridnim i plug-in hibridnim tako i s u potpunosti električnim modelima.

Podijeli:
1