Električni Volvo XC40 s autonomijom od 500 km?

Električni Volvo XC40 s autonomijom od 500 km?

Volvo je već ranije službeno potvrdio kako će u skoroj budućnosti svoju ponudu proširiti s električnom izvedbom modela XC40, a sada je britanski Autocar javio, pozivajući se na insajderske izvore, kako će ovaj crossover svojim kupcima ponuditi autonomiju od oko 500 km.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema svemu sudeći XC40 neće biti prvi električni Volvo s obzirom da je ta uloga navodno namijenjena hatchbacku najavljenom s konceptnim modelom 40.2, no očekuje se kako će ta dva automobila dijeliti istu CMA platformu i veći dio pogonskog sklopa. XC40 bi prema posljednjim saznanjima trebao dobiti baterije nešto većeg kapaciteta što bi mu trebala osigurati i veću autonomiju. Dakako, postoji mogućnost i da će se raditi o identičnom pogonskom sklopu.

Hatchback bi navodno trebao stići do kraja sljedeće godine, a do tada će i XC40 dobiti svoju hibridnu verziju. U potpunosti električno pokretani XC40 će ih slijediti nedugo zatim. Volvo bi pak u narednih nekoliko godina trebao uvelike elektrizirati svoju ponudu, kako s hibridnim i plug-in hibridnim tako i s u potpunosti električnim modelima.

Podijeli:
1