Električni Porsche 911 neće stići na tržište još barem deset godina

Električni Porsche 911 neće stići na tržište još barem deset godina

Sljedeća generacija modela 911 je razvijana tako da se u nju može ugraditi i hibridni pogonski sklop, no takva izvedba vrlo vjerojatno neće biti ponuđena tržištu. Točnije, porscheov šef Oliver Blume je s jedne strane potvrdio razvoj hibridne 911-ice, no dodao i kako vodstvo iz Stuttgarta još uvijen ustvari nije dalo zeleno svjetlo za komercijalizaciju tog automobila. Glavna bojazan je da će konačna proizvodna verzija hibridne 911-ice biti preteška.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Blume je izjavio i kako model 911 neće napustiti motore s unutarnjim izgaranjem još barem deset godina te kako je moguće da ćemo na električnu 911-icu možda pričekati još petnaest godina. To dakako ne znači da Porsche neće u tom razdoblju raditi na razvoju električne 911-ice jer Blume kaže da će u onom trenutku kada će kupci zahtijevati električnu 911-icu Porsche biti spreman.

Podsjetimo kako Porsche trenutno radi na razvoju svog prvog električnog automobila, odnosno produkcijske izvedbe konceptnog Mission E koja bi na tržište trebala stići krajem ovog desetljeća, a nedugo nakon njega se može očekivati i električna verzija modela Macan. Na kraju dodajmo kako je Porsche već ranije prihvatio elektrifikaciju s obzirom kao su već neko vrijeme na tržištu prisutne hibridne verzije modela Cayenne i Panamera.

Podijeli:
1