Električni Polestar 2 – potvrđena skora premijera

Električni Polestar 2 – potvrđena skora premijera

Polestar nastavlja s najavnom kampanjom za svoj električni model Polestar 2. Upravo je objavljen još jedan teaser ovog automobila te je potvrđeno da će premijera biti održana 27. ovog mjeseca. Odmah nakon toga Polestar 2 će nastupiti na ovogodišnjem izdanju ženevskog auto salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nakon objave ovog posljednjeg teasera, na kojem možemo vidjeti stražnja LED svjetla ovog automobila, možemo reći kako smo u potpunosti upoznati s njegovom pozadinom. Naime, uz ranije objavljene teasere, koje također možete vidjeti u galeriji, možemo reći da je slika gotovo potpuna.

Polestar 2 će biti prvi u potpunosti električni model ove marke jer je Polestar 1 pokretan hibridnim pogonskim sklopom. Koliko je do sada poznato i koliko možemo zaključiti iz ranijih teasera Polestar 2 će biti tzv. kupeovska limuzina sa četvorim vratima. Dimenzije i proporcije će biti slične onima teslinog Modela 3 pa možemo slobodno reći kako će biti izravna konkurencija jedan drugome.

Prema dosadašnjim informacijama Polestar 2 će pokretati dva električna motora kombinirane snage oko 400 KS. S druge strane njegove litij-ionske baterije bi mu trebale omogućiti autonomiju od oko 500 km.

Nadalje, potvrđeno je kako će Polestar 2 biti prvi svjetski produkcijski automobil koji će biti opremljen novim googleovim Android HMI infotainmentom koji će standardno sadržavati aplikacije kao što su Google Assistant, Maps, Play Store i sl. Više o infotainmentu ovog automobila možete saznati ovdje.

Kao što smo već rekli premijera će se održati 27. i to u Göteborgu, a bit će ju moguće pratiti isključivo online.

Podijeli:
1