Električni Peugeot 208 stiže sljedeće godine

Električni Peugeot 208 stiže sljedeće godine

Sljedeće godine na tržište stiže nova generacija modela 208, koja će pored konvencionalno pokretanih izvedbi kupcima biti dostupna i u električnoj verziji. Ova potonja će se temeljiti na platformi e-CMP, modificiranoj izvedbi platforme CMP, koja će biti osnova i za citroenovo električno vozilo kao i za električno pokretanu Opel Corsu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada doznajemo da u Peugeotu ne namjeravaju napraviti značajnije vizualne razlike između konvencionalnih i električne verzije. Točnije, dotični će se automobili tek minimalno razlikovati, odnosno glavnu razliku će činiti drugačija maska motora i razni ukrasni elementi. Pored vanjskog dizajna, električna verzija će se razlikovati i prilagođenim infotainmentom te instrumentnom pločom.

Peugeotov šef dizajna Gilles Vidal je rekao da nema smisla “vrištati” da je konkretni automobil električno pokretan. Drugim riječima, električni će 208 samo “upotpuniti ponudu ovog modela, a ne biti zasebna verzija.” Dakle, Peugeot neće slijediti VW i neke druge marke čija će električna ponuda biti izdvojena u zasebnu liniju.

Na kraju dodajmo da je Vidal istaknuo kako će svi peugeotovi modeli do sredine sljedećeg desetljeća imati električnu verziju.

Podijeli:
1