Električni Peugeot 208 stiže sljedeće godine

Električni Peugeot 208 stiže sljedeće godine

Sljedeće godine na tržište stiže nova generacija modela 208, koja će pored konvencionalno pokretanih izvedbi kupcima biti dostupna i u električnoj verziji. Ova potonja će se temeljiti na platformi e-CMP, modificiranoj izvedbi platforme CMP, koja će biti osnova i za citroenovo električno vozilo kao i za električno pokretanu Opel Corsu.

Sada doznajemo da u Peugeotu ne namjeravaju napraviti značajnije vizualne razlike između konvencionalnih i električne verzije. Točnije, dotični će se automobili tek minimalno razlikovati, odnosno glavnu razliku će činiti drugačija maska motora i razni ukrasni elementi. Pored vanjskog dizajna, električna verzija će se razlikovati i prilagođenim infotainmentom te instrumentnom pločom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Peugeotov šef dizajna Gilles Vidal je rekao da nema smisla “vrištati” da je konkretni automobil električno pokretan. Drugim riječima, električni će 208 samo “upotpuniti ponudu ovog modela, a ne biti zasebna verzija.” Dakle, Peugeot neće slijediti VW i neke druge marke čija će električna ponuda biti izdvojena u zasebnu liniju.

Na kraju dodajmo da je Vidal istaknuo kako će svi peugeotovi modeli do sredine sljedećeg desetljeća imati električnu verziju.

Podijeli:
1