Električni Mini će biti istinski član ove obitelji

Električni Mini će biti istinski član ove obitelji

Minijev šef dizajna je otkrio nekoliko novosti o budućem električno pokretanom minijevom modelu za kojega prvenstveno kaže kako će biti “istinski Mini” iako će imati određene jedinstvene značajke vanjskog i unutrašnjeg dizajna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Oliver Heilmer je rekao kako smatra da je trenutna minijeva ponuda vrlo dobra što se tiče dizajna, no da daljnji razvoj ne može biti samo “evolucijski”. Naime, napredak tehnologije, posebno elektrifikacija pogonskih sklopova, autonomnog upravljanja i umjetne inteligencije, će uvjetovati određene promjene dizajna i izgleda budućih automobila.

Heilmer je uvjeren kako je budućnost Minija u električnim pogonskim sklopovima te kako će upravo ovaj prijelaz omogućiti dizajnerima novu slobodu u kreiranju automobila, posebno u unutrašnjosti i kada je riječ o proporcijama automobila.

Mini planira lansirati svoj prvi električni model tijekom sljedeće godine, a Heilmer kaže da rad na dizajnu još uvijek nije gotov te da će se “električna priroda ovog automobila vidjeti u detaljima.” Mini je na prošlom frankfurtskom auto salonu predstavio najavni konceptni model (na slici), a do premijere produkcijske izvedbe mogla bi biti predstavljena još jedna studija.

Podijeli:
1