Električni Hummer imat će i SUV inačicu

Električni Hummer imat će i SUV inačicu

Hummer EV SUV dodatak je liniji luksuznih terenskih vozila američke kompanije GMC, koji će se u prodaji naći po početnoj cijeni od 80 tisuća američkih dolara, ali tek 2023. godine

General Motors je prošle jeseni predstavio dugo očekivanu električnu inačicu svojeg terenskog “superkamioneta” Hummer. Prva verzija bila je, dakako, tipični američki snažni pickup kamionet s tri elektromotora ukupne snage do najviše 1.000 KS. Ovog je vikenda, pak, najavljeno i da će linija električnih Hummera biti proširena i s “obiteljskom” inačicom – Hummer će, naime, u novoj verziji dobiti i SUV varijantu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao što možete vidjeti na slikama, dizajn Hummerovog SUV-a gotovo je identičan onome kod ranije prikazanog pickupa, a i karakteristike te oprema bit će im gotovo jednaki. Kao i “obični”, SUV električni Hummer imat će doseg veći od 550 kilometara (ovisno o modelu), kombinacije dva i tri motora ukupne snage od 625 do 830 KS, kao i ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 3,5 sekunde (kod inačica s tri elektromotora). Također će tu biti kamere sa svih strana za bolji pregled okoline, mogućnost vožnje postrance zakretanjem svih kotača, podignuto podvozje i brojne opcije za vožnju teškim terenima.

Novi SUV razlikovat će se primarno po obliku karoserije, no unatoč produženoj kabini Hummer SUV neće imati dodatni red sjedala – i u njega će se moći smjestiti do pet putnika, ali će im na raspolaganju biti veliki zatvoreni prtljažni prostor.

GMC najavljuje da će Hummerov SUV početi proizvoditi tek 2023. godine, kada će za prvi model početna cijena iznositi 110.595 dolara. Tek 2024. godine u proizvodnju bi i na tržište trebala stići najjeftinija verzija ovog modela, po cijeni od 80.000 dolara, koja će imati 2 elektromotora ukupne snage 625 KS. Ranije najavljeni modeli električnog Hummera na tržištu bi se trebali naći ove jeseni.

YouTube MP3 - Hotmail
1