Električni Ford F-150 dobro se snalazi u snijegu

Električni Ford F-150 dobro se snalazi u snijegu

Prigodni zimski video stiže iz američkog Forda, a prikazuje testiranje budućeg potpuno električnog kamioneta F-150 u snježnim uvjetima. Velika snaga i okretni moment elektromotora omogućili su nekoliko vrlo atraktivnih kadrova koje treba pogledati

Električna verzija najprodavanijeg vozila u SAD-u, Fordovog kamioneta F-150, trebala bi se u prodaji pojaviti sljedeće godine. Energiju će u potpunosti dobivati iz baterija, a iako nije poznato baš mnogo tehničkih detalja, iz kompanije su potvrdili da će električni F-150 biti najsnažnija inačica tog modela ikada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako bi pokazali da električni kamionet može parirati onom benzinskom, iz Forda su odlučili objaviti kratki video s testiranja BEV modela F-150 u teškim zimskim uvjetima. Dugo driftanje, okretanje u mjestu, savladavanje uspona i probijanje kroz snježne nanose – ništa to ne predstavlja problem novom električnom kamionetu (ili barem Ford želi da to mislite).

Kad je riječ o najvažnijoj karakteristici električnih vozila u zimskim uvjetima, dosegu s jednim punjenjem baterija, u američkoj kompaniji su oko toga i dalje tajnoviti. Ranije se, uz najave o tome da će ovo biti najsnažniji F-150 ikada, pojavila i informacija o njegovom velikom baterijskom setu. On bi, navodno, trebao omogućiti 500-tinjak kilometara autonomije po standardnim testovima.

Međutim, službenih podataka o tome za sada nema. Nema ih niti kad je riječ o snazi i okretnog momentu, a umjesto objave tehničkih karakteristika u Fordu su se poslužili ovim aktualnim “snježnim” videom jednako kao i onim lanjskim u kojem je električni kamionet vukao preko 500 tona tereta i tako “pokazao mišiće”.

Podijeli:
1