Električni Citroën ë-Berlingo furgon za dostavu u gradu i oko njega

Električni Citroën ë-Berlingo furgon za dostavu u gradu i oko njega

Citroën je predstavio novi ë-Berlingo furgon, lako gospodarsko vozilo u električnoj izvedbi s internetskim uslugama koje će biti dostupno u prodajnim salonima tijekom četvrtog tromjesečja ove godine

Gama lakih gospodarskih vozila marke Citroën bit će krajem ove godine proširena s potpuno električnim furgonom ë-Berlingo. Novi maleni furgon prilagođen je svakodnevnim potrebama poslovnih kupaca, čija se vozila pretežno kreću u gradskim, alii u prigradskim i ruralnim područjima. Slobodno kretanje ovog dostavnog vozila bit će moguće zahvaljujući deklariranom dometu od 275 km (WLTP ciklus) s jednim punjenjem baterija. I dalje će u ponudi biti četiri konfiguracije karoserije, iskoristivi obujam do 4,4 m3, nosivost do 800 kg kao i prilagodljiva kabina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Citroën ë-Berlingo furgon zasnovan je na pogonskom sklopu platforme e-CMP Grupe PSA, a kako bi im se povećao domet, pogonski sklop obnavlja energiju tijekom usporavanja ili kočenja. Baterija je u vozilu smještena ispod sjedala i podnice, pa zbog toga ne utječe na iskoristivi obujam teretnog prostora. Za bateriju se jamči da njezin nazivni kapacitet neće pasti ispod 70 % nakon 8 godina upotrebe, odnosno nakon 160.000 prijeđenih kilometara. Ovaj model nudi tri mogućnosti punjenja baterije: od jednostavne standardne utičnice do iznimno brzog punjenja koje omogućuje punjenje 80% baterije za samo 30 minuta.

Novi ë-Berlingo furgon pokreće električni motor koji upravlja pogonom u skladu s odabranim načinom vožnje (Normal, Eco ili Power) i uvjetima vožnje. Snaga od 100 kW (136 KS)/260 Nm omogućuje mu postizanje maksimalne brzine od 130 km/h.

U vozilu ë-Berlingo furgon mogu se smjestiti dvije ili tri osobe, a ono dolazi u dvije veličine: M duljine 4,40 m i XL duljine 4,75 m. Dostupna su i dva oblika karoserije: furgon dostupan u veličinama M i XL i furgon s produženom kabinom dostupan u veličini XL. Uz iskoristivu širinu između blatobrana od 1,23 m ë-Berlingo furgon može prevoziti dvije europalete postavljene jedna iza druge. Iskoristivi obujam se, dakle, nije promijenio u odnosu na izvedbu s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Osim što se povezuje na internet putem aplikacije MyCitroën, koja omogućuje da se punjenjem baterije upravlja na daljinu, i Free2Move koja omogućuje pristup mreži koja se sastoji od preko 220.000 stanica za punjenje u Europi, ë-Berlingo furgon također u opcijskoj opremi nudi nove tehnologije kao što je head-up zaslon (prvi put u toj kategoriji vozila) i instrumentna ploča s novim digitalnim zaslonom od 10″ visoke razlučivosti.

Podijeli:
1