Električna Lancia Delta Integrale vozit će rally utrke u 2022.

Električna Lancia Delta Integrale vozit će rally utrke u 2022.

Francuska trkaća momčad GCK Motorsport pretvorit će legendarni model Lancie u električno vozilo koje će se još jednom suočiti s konkurencijom na relijaškim stazama

Lancia Delta, legendarni kompaktni obiteljski automobil iz talijanske tvornice ne izlazi od 2014. godine, no u narednih 4-5 godina mogli bismo ugledati njegovu potpuno moderniziranu i elektrificiranu verziju. Potvrdio je to nedavno CEO Lancije Luca Napolitano, i tako najavio da će Lancia Delta vjerojatno dobiti baterijsku električnu inačicu spremu za izazove modernog doba.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, prije nego se to dogodi, jedna će verzija ovog kultnog rally automobila dobiti svoju elektrificiranu izvedbu. Naime, francuska trkaća momčad GCK Motorsport odlučila je uzeti staru Lanciu Delta Integrale, s kraja 1980-iih godina, i u nju ugraditi elektromotor i baterije.

Ubrzavat će brže od Formule 1

Njihova Delta Integrale tako će dobiti elektrifikacijski kit RX1e Kreisel Electrica, koji je u stanju proizvesti čak 680 KS i 880 Nm okretnog momenta. Prema najavama, ovako prerađena GCK Delta Evo-E imat će bolje ubrzanje od bolida Formule 1.

S ovim će spojem tradicionalne šasije i modernog pogona GCK Motorsport sudjelovati u prvenstvu World Rallycross Championship (WRX) za 2022. godinu.

“Odabrali smo Lanciu Delta Integrale jer je to vozilo o kojem smo svi sanjali. To je rally automobil ‘par excellence’ – bez sumnje najnevjerojatniji automobil svojeg doba – i onaj koji ostao iznimno popularan do današnjih dana. Bit će ovo vrlo zaposlena godina za GCK Motorsport, a cijeli tim se veseli uhvatiti u koštac s ovim izazovom”, poručio je predsjednik momčadi i bivši rallycross vozač Guerlian Chicherit.

Osim što će voziti na struju, Delta Evo-E napajat će se električnom energijom iz potpuno obnovljivih izvora.

YouTube MP3 - Hotmail
1