Električna Kia EV5 kompaktni je SUV za mlade obitelji

Električna Kia EV5 kompaktni je SUV za mlade obitelji

Kia je i službeno predstavila svoj novi, potpuno električni kompaktni SUV, za koji navode da je prilagođen potrebama "milenijalaca" i njihovih obitelji, uz fleksibilnost, svestranost i udobnost u atraktivnom obliku

Na kineskom salonu automobila Chengdu Motor Show Kia je prvi puta javnosti prikazala svoj novi automobil, maleni SUV robusnog izgleda i modernog dizajna, potpuno električni EV5. Ovaj model, kažu, kombinira transformativni dizajn, iznimnu svestranost i udobnost, kako bi bio “uravnoteženo” vozilo za mlade vozače. Prilagođen je željama i potrebama generacije “milenijalaca”, modernim mladim obiteljima i njihovom stilu života.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kia navodi kako je dizajn vođen njihovim sloganom “Opposites United”, koji spaja “nespojivo”: u ovom slučaju to znači da su na dizajn utjecali prirodni krajolici i suvremena arhitektura. Odatle dolaze čvrste i ravne linije vanjštine, koje odaju dojam robusnosti, dok su materijali iznutra održivi, udobni i “emotivniji”.

EV5 neće biti samo vozilo, već će imati zadatak putnicima ponuditi dojam sobe, odnosno pružiti im uživanje u vožnji kao da se nalaze u dnevnom boravku. Tome će pridonijeti i inovativna zakretna sjedala, koja se mogu postaviti u konfiguraciju za druženje ili piknik, kao što je već bilo prikazano u ranijim najavama.

Tu je i posebno osmišljen dizajn interijera, koji karakteriziraju prilagodljiva ambijentalna rasvjeta sa 64 boje u 10 razina intenziteta, usklađena s načinom vožnje (čak će i suptilno upozoravati na vožnju preko ograničenja brzine).

Iz Kije poručuju da će više detalja o modelu EV5, njegovim karakteristikama i tehničkim specifikacijama za različita tržišta biti objavljeno tijekom događanja Kia EV Day, zakazanoga za listopad. Službeno će na tržište ovaj kompaktni SUV stići krajem godine, i to prvo u Kini.

YouTube MP3 - Hotmail
1