dSPACE: novo razvojno središte otvoreno u Hrvatskoj

dSPACE: novo razvojno središte otvoreno u Hrvatskoj

Njemačka tvrtka specijalizirana za razvoj hardverskih i softverskih alata namijenjenih testiranju upravljačkih jedinica motora otvorila je novo razvojno središte, prvo u Hrvatskoj. S 31 zaposlenim dSPACE engineering d. o. o. u Zagrebu će od sada podržavati razvoj proizvoda u matičnoj poslovnici tvrtke, u Paderbornu. Proširenjem i internacionalizacijom razvojnih kapaciteta dSPACE će na još fleksibilniji način moći ispunjavati želje svojih klijenata i razvijati proizvode u skladu s nadolazećim trendovima, među kojima su i umrežavanje i autonomna vožnja.

Visokoobrazovani IT stručnjaci na licu mjesta

Osnivanjem dSPACE engineeringa d.o.o. ova tvrtka planira razvijati svoje poslovanje oslanjajući se prvenstveno na visokoobrazovane IT stručnjake u Hrvatskoj te u budućnosti namjerava povećati broj zaposlenih.

“Radujemo se što otvorenjem novoga središta u Zagrebu možemo pozdraviti toliko novih visokokvalificiranih kolegica i kolega u obitelji dSPACE “, izjavio je Martin Goetzeler, predsjednik uprave dSPACE-a. “Znanje i izuzetna motivacija koje ovdje imamo znatno će pomoći pri svladavanju svih budućih izazova”.

Besprijekorna integracija

Novi razvojni kapaciteti od samog su početka besprijekorno integrirani u postojeće alate i procese razvoja novih proizvoda, što dSPACE-u već u startu omogućuje visokoučinkoviti rad. “Zahvaljujući modernoj infrastrukturi i najnovijim razvojnim metodama dobro smo umreženi s drugim lokacijama dSPACE-a diljem svijeta”, izjavio je Borivoje Đermanović, voditelj podružnice dSPACE engineeringa u Zagrebu. “Činjenica da svojim radom možemo podržati razvoj najsuvremenijih svjetskih tehnologija kao što je, na primjer, autonomna vožnja, nudi nam i vrlo uzbudljivu perspektivu za budućnost”.

Bernd Schäfers-Maiwald, direktor marketinga dSPACE GmbH, Borivoje Đermanović, voditelj podružnice dSPACE engineeringa u Zagrebu i dr Hans-Joachim Rabe, direktor dSPACE engineeringa
Tvrtka dSPACE
Osnovana 1988. godine, tvrtka dSPACE (Digital Signal Processing And Control Engineering) izrađuje i prodaje integrirane hardverske i softverske alate za razvoj i testiranje upravljačkih jedinica motora. Kao tvrtka koja pruža sveobuhvatne usluge, dSPACE je tražen partner i ponuđač rješenja u brojnim aktualnim razvojnim područjima automobilske industrije, od elektromobilnosti i povezivanja automobila pa sve do autonomne vožnje.

U stalne klijente ubrajaju gotovo sve poznate proizvođače i dobavljače automobila. dSPACE-ovi sustavi također se uspješno koriste u drugim industrijskim područjima kao što su zrakoplovstvo i astronautika. S oko 1.600 zaposlenika širom svijeta i sjedištem u Paderbornu, dSPACE ima i tri projektna središta u Njemačkoj te tvrtke u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Japanu, Kini i od sada – Hrvatskoj.

Podijeli:
1