DS8 uskoro stiže u Kini, a vjerojatno i u Europu

DS8 uskoro stiže u Kini, a vjerojatno i u Europu

Nije tajna da DS planira lansirati novog predvodnika svoje ponude koji bi se trebao suprotstaviti konkurenciji kao što su mercedesova E klasa, BMW-ova serija 5 i sl. Primarno tržište za DS8 će biti ono kinesko gdje Grupa PSA, odnosno Peugeot, Citroën i DS inače odlično stoje, no DS8 bi navodno mogao stići i na europska tržišta.

Za sada nema službeno objavljenih informacija ni fotografija tog vozila, no internetom su počele kružiti skice na kojima se navodno nalazi DS8. Čini se da je riječ o skicama s neke vrste promotivnog materijala, a na njima vidljivo vozilo općim oblikom podsjeća na Peugeot 508 L. Lako je moguće da će DS8 ustvari biti dotjeran i luksuznije uređena i opremljena izvedba produžene izvedbe modela 508, koja je inače dostupna samo u Kini.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Određeni detalji vanjštine, poput svjetala, maske i sl, su drugačiji i bit će jedinstveni za ovaj automobil. Više bi trebali saznati prije kraja ove godine. Naime, premijera modela DS8 se očekuje u studenom na auto salonu u kineskom Guangzhou. Tada bi trebali dobiti i dodatne informacije o mogućnosti lansiranja ovog automobila u Europi.

Podijeli:
1