DS prva marka iz Grupe PSA s tehnologijom autonomnog upravljanja

DS prva marka iz Grupe PSA s tehnologijom autonomnog upravljanja

DS Automobiles će biti prva marka iz francuske Grupe PSA čiji će modeli dobiti sustave autonomnog upravljanja. Točnije, model DS7 Crossback e od početka iduće godine biti opremljen pojedinim ustavima polu-autonomnog upravljanja poput autonomnog parkiranja (Park Pilot) te sustavom koji nadzire položaj automobila na prometnici (Connected Pilot).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, Automotive News javlja, pozivajući se na PSA-ovu glasnogovornicu Marguerite Hubsch, kako će modeli pod peugeotovom i citroenovom značkom kada je riječ o spomenutoim sustavima autonomnog upravljanja brzo slijediti DS7 Crossback, no za sada nije poznato kada će se to točno dogoditi.

Podsjetimo, PSA za sada u svojim modelima nudi samo ustave koji pripadaju tzv. razini 1 autonomog upravljanja koji se nerijetko nazivaju susstavi pomoći vozaču i uključuju aktivni tempomat, automatsko kočenje, sustav održavanja vozila u voznoj traci i sl. Ustvari možemo reći da je PSA glede upotrebe sustava autonomnih upravljanja do sada bio ponešto konzervativan te je najavio komercijalizaciju sustava treće razine do kraja ovog desetljeća.

YouTube MP3 - Hotmail
1