DS najavio novog predvodnika svoje ponude – DS8

DS najavio novog predvodnika svoje ponude – DS8

Otkako je postao samostalni brand unutar Grupe PSA DS se želi distancirati od Peugeota i Citroëna i prometnuti se u premium marku koju će odlikovati zaseban dizajn vanjštine i interijera te bogata oprema i visoka kvaliteta izrade. Sljedeći noviteti kojima je svima cilj učiniti navedeno su DS7 Crossback te DS3 Crossback, no DS-u svakako treba novi predvodnik ponude, tzv. flagship.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je potvrđeno kako će taj model na tržište stići tijekom 2020. te kako će nositi oznaku DS8. Iz DS-a navode kako će glavnu konkurenciju ovom automobilu činiti Adi A6, BMW-ova serija 5 te mercedesova E klasa, no za razliku od njemačkog terceta DS-ov krunski dragulj neće biti klasična limuzina. Točnije, navodno će se raditi o vozilu tzv. fastback karoserijskog oblika koje bi moglo imati više doticajnih točaka s ranijom studijom Citroën Numeo 9 (na slici).

Jedan od vodećih DS-ovih ljudi Eric Apode je potvrdio kako je ovaj automobil dobio zeleno svjetlo te da je dizajn već završen. Dodao je i kako će automobil izgledati “spektakularno” i “drugačije”. Koliko je za sada poznato ovaj će se novitet temeljiti na PSA-ovoj EMP2 platformi koju koristi i novi Peugeot 508, a sigurno je da će se u ponudi, uz benzinske i dizelske izvedbe, naći i plug-in hibridna verzija

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1