DS najavio DS7 Crossback

DS najavio DS7 Crossback

Prije nekoliko dana smo s vama podijelili fotografije novog PSA-ovog crossovera koji bi trebao nositi naziv DS7 Crossback, a koji je “ulovljen” u javnosti bez ikakve zaštite, a sada je DS objavio prvi službeni video teaser ovog modela koji će premijeru imati na ovogodišnjem ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priloženi video nam otkriva da će DS7 biti opremljen sustavom Active LED Vision, što u osnovi znači, a možete to i sami vidjeti, kako će se raditi o LED svjetlima koji mogu prilagođavati intenzitet i smjer svjetlosnog snopa.

Također, saznajemo da će DS7 biti pokretan novim plug-in hibridnim pogonskim sklopom, a vjerojatno će se raditi o kombinaciji snažnijeg benzinca i električnog motora koji će zajedničkim radom razvijati snagu od oko 240 KS. Inače, ovaj će se automobil temeljiti na EMP2 platformi, a osnovu motorizacije će činiti 3 i 4-cilindrični turbo benzinski i dizelski motori uključujući i novi dizelski 1.5 DVR pogonski stroj snage do 130 KS uparen s novim 8-stupanjskim mjenjačem.

DS7 Crossback bi na europska tržišta trebao početi pristizati u drugoj polovici godine, a slijedit će ga još barem dva crossovera s DS oznakom. Konkretnije, izvori javljaju da bi ponuda trebala biti proširena dotjeranom verzijom modela 3008 te manjim crossoverom koji će konkurirati audijevom Q2 i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1