DS najavio DS7 Crossback

DS najavio DS7 Crossback

Prije nekoliko dana smo s vama podijelili fotografije novog PSA-ovog crossovera koji bi trebao nositi naziv DS7 Crossback, a koji je “ulovljen” u javnosti bez ikakve zaštite, a sada je DS objavio prvi službeni video teaser ovog modela koji će premijeru imati na ovogodišnjem ženevskom auto salonu.

Priloženi video nam otkriva da će DS7 biti opremljen sustavom Active LED Vision, što u osnovi znači, a možete to i sami vidjeti, kako će se raditi o LED svjetlima koji mogu prilagođavati intenzitet i smjer svjetlosnog snopa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, saznajemo da će DS7 biti pokretan novim plug-in hibridnim pogonskim sklopom, a vjerojatno će se raditi o kombinaciji snažnijeg benzinca i električnog motora koji će zajedničkim radom razvijati snagu od oko 240 KS. Inače, ovaj će se automobil temeljiti na EMP2 platformi, a osnovu motorizacije će činiti 3 i 4-cilindrični turbo benzinski i dizelski motori uključujući i novi dizelski 1.5 DVR pogonski stroj snage do 130 KS uparen s novim 8-stupanjskim mjenjačem.

DS7 Crossback bi na europska tržišta trebao početi pristizati u drugoj polovici godine, a slijedit će ga još barem dva crossovera s DS oznakom. Konkretnije, izvori javljaju da bi ponuda trebala biti proširena dotjeranom verzijom modela 3008 te manjim crossoverom koji će konkurirati audijevom Q2 i sl.

Podijeli:
1