DS Automobiles predstavio DS7 Crossback

DS Automobiles predstavio DS7 Crossback

PSA-ova luksuzna marka DS je pred ženevsku premijeru predstavila svoj noci SVU, odnsono crossover pod nazivom DS7 Crossback. Radi se dakle o posljednjem i uskoro najnaprednijem članu DS modelne obitelji koji će nam predstaviti posljednja dostignuća cijele grupacije PSA.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

DS7 će biti dostupan s novim plug-in hibridnim pogonskim sklopom E-Tense kombinirane snage od 223 kW, odnosno 303 KS. Ovaj pogonski sklop čini kombinacija benzinskog motora snage 149 kW, odnosno 203 KS te dva električna motora snage 74 kW, odnosno 100 KS. Svakako vrijedi spomenuti litij-ionske baterije kapaciteta 13 kWh koji su smještene ispod stražnjih sjedala te 8-stupanjski automatski mjenjač.

Ovaj pogonski sklop će vozaču omogućiti u potpunosti električnu autonomiju od oko 60 km, a u hibridnom načinu rada će se baterije puniti tijekom kočenja i dodavanja gasa. Punjenje baterija putem punjača snage 6,6 kW će trajati oko 4 i pol sata, no uz snažniji punjač je moguće to vrijeme svesti na oko 2 i pol sata.

Koliko je za sada poznato ostatak motorizacije će činiti nekoliko benzinskih i dizelskih motora. Konkretnije, radit će se o verzijama THP 225 S&S EAT8 (8-stupanjski automatski mjenjač), THP 180 S&S EAT8 i PureTech 130 S&S s ručnim 6-stupanjskim mjenjačm, dok će dizelsku stranu ponude činiti BlueHDi 130 S&S s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem (i opcijskim EAT8) i BlueHDi 180 S&S EAT8.

DS7 Crossback će biti opremljen sustavom polu-autonomnog upravljanja pod nazivom DS Connected Pilot, koji će uključivati i Night Vision, DS Park Pilot i Active Scan Suspension koji aktivno nadzire prometnicu te prilagođava ovjes potrebama.

DS7 Crossback je dizajnom prepoznatljiv član svoje modelne linije, no donosi i nekoliko novih detalja koje ćemo viđati na budućim DS-ovim novitetima. Također, kako i priliči DS-ovim modelima, DS7 Crosback je visoko kvalitetno uređen i opremljen, a ističu se kvalitetni materijali, napredni infotainment, razni ukrasi i sl, a kupcima će biti ponuđen i poseban izbor boja vanjštine, kao i izbor presvlaka. Dimenzije ovog automobila iznose 4,57 x 1,89 x 1,62 m, dok mu je zapremina prtljažnika 555 dm3.

Za sada nije poznato koliko će DS7 Crossback stajati, no znamo da će proizvodnja biti povjerena citroenovim pogonima u Mulhouseu, u Francuskoj. Prodaja će započeti nedugo nakon ženevske premijere, a uskoro bi trebali saznati i cijenu.

Podijeli:
1