DS 7 Crossback E-Tense – hibridni luksuz

DS 7 Crossback E-Tense – hibridni luksuz

Grupa PSA je uistinu ozbiljno krenula s elektrifikacijom svoje modelne ponude. Gotovo svakog dana stigne vijest o još jednom električnom, odnosno još češće hibridnom modelu, a tako je i danas. Naime, DS Automobiles je predstavio plug-in hibridnu verziju modela DS 7 pod oznakom DS 7 Crossback E-Tense.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj model pokreće dakle plug-in hibridni pogonski sklop kojega čine jedan benzinski i dva električna motora, od kojih je jedan smješten na stražnjoj osovini, a tu je i litij-ionska baterija kapaciteta 13,2 kWh koja će mu omogućiti električnu autonomiju od oko 50 km prema WLTP-u. Također, s električnim pogonom će biti moguće dostići najveću brzinu od 135 km/h, a nakon toga će se aktivirati benzinac.

Riječ je o 1,6-litrenom turbo 4-cilindričnom benzinca koji razvija snagu od 200 KS, a svaki od električnih motora snagu od 110 KS. Kombinirana snaga iznosi 300 KS, a najveći okretni moment 450 Nm. Ovaj model do 100 km/h može ubrzati za 6,5 sekundi, dok će mu emisija CO2 iznositi oko 50 g/km (WLTP).

DS 7 Crossback E-Tense će svojim vozačima nuditi četiri načina rada pogonskog sklopa Zero Emission (EV), Sport, Hybrid i 4WD. Tu je i funkcija E-Save koja će vozaču omogućiti da sačuva dovoljno električne energije kako bi zadnjih 10 do 20 km putovanja obavio koristeći isključivo električni pogon, a produljenju autonomije će pripomoći i sustav regenerativnog kočenja. Inače, bateriju je moguće napuniti za oko dva sata koristeći punjač snage 6,6 kW, a putem standardne kućne utičnice za to će biti potrebno do osam sati.

Unatoč ugradnji baterije i električnih motora DS7 Crossback E-Tense će svojim putnicima nuditi isti količinu prostora unutar kabine i prtljažnika. Na kraju dodajmo i da će ovaj model dolaziti s posebnim setom 19-colnih naplataka te novom sivom bojom karoserije Crystal.

Podijeli:
1