DS za 2019. priprema DS 3 Crossback

DS za 2019. priprema DS 3 Crossback

Francuska premium marka DS planira tijekom 2019. lansirati novi kompaktni crossover koji bi bio konkurencija minijevom Countrymanu, Audiju Q2 i drugim sličnim modelima. Ovaj bi automobil trebao biti među prvima koji će koristiti novu PSA-ovu platformu CMP, zajedno s novim Peugeotom 208 koji bi na tržište trebao stići tijekom iste godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato DS3 Crossback će biti dugačak oko četiri metra, a vanjski dizajn će biti inspiriran trenutnim DS 3 te nedavno lansiranim DS 3 Crossback. Inače, hatchback DS3 će se nastaviti i dalje prodavati uz novi crossover što je sasvim razumljivo s obzirom kako je riječ o najprodavanijem DS-ovom modelu do sada.

Širenje ponude crossoverom je ustvari pokušaj DS-a da dodatno kapitalizira trenutnu popularnost ove linije te da se pripremi na mogućnost gašenja proizvodnje modela DS 3 ako se za tim ikada ukaže potreba. Naime, popularnost SUV/crossovera je i dalje u rastu, a između ostalog potražnja za njima se negativno odražava i na prodaju kompaktnih hatchback modela.

Na kraju dodajmo kako će ovaj model biti dostupan s konvencionalnim motorima, no u ponudi će se naći i električna izvedba koja će na tržište stići nedugo po lansiranju. Navodno će ju pokretati 120 KS snažni električni motor uparen s 50 kWh baterijama koje će mu omogućiti autonomiju od oko 450 km.

Podijeli:
1