Doznajemo – Volkswagen novi Golf VIII otkriva za 20 dana!

Doznajemo – Volkswagen novi Golf VIII otkriva za 20 dana!
foto: Motor1.com

Već smo pisali o tome da Volkswagen radi na završavanju nove, osme generacije Golfa, a za koji se prije ljeta vjerovalo da će svijetlo dana ugledati početkom rujna na salonu automobila u Frankfurtu. No, odlučeno je da to ipak naprave na posebnom događanju, vrlo vjerojatno kako Golf ne bi ‘ukrao pažnju’ modelu ID.3, u koji je polažu velike nade, te se vjeruje kako bi u budućnosti trebao biti popularniji upravo od Golfa. Uglavnom, procurila je informacija kako je premijera ‘kralja iz Wolfsburga’ najavljena za 24. listopada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pod nazivom ‘Život se događa s Golfom’, maloprije navedenog datuma, u 18 sati, dakako u Wolfsburgu razotkrit će veo tajne s dugo najavljivane osme generacije popularnog hatchbacka. Novi bi Golf trebao postaviti nove standarde i to inteligentnom digitalizacijom, umreženim sustavima pomoći u vožnji kao i cijelim nizom učinkovitih i elektrificiranih pogona.

Tako neke informacije spominju kako će benzinski modeli obujma 1 te 1,5 litre biti opremljeni i 48-voltnom hibridnom tehnologijom, i to isključivo u kombinaciji s poznatim DSG automatskim mjenjač s dvostrukom spojkom. Manji model ima oko 130, a veći 150 KS, i nije poznato gdje će se koristiti ručni mjenjač.

Iako bi mnogi pomislili kako neće biti dizelskih modela, to i nije točno, no oni bi trebali biti pošteđeni 48-voltne hibridne tehnologije, jer za razliku od benzinaca imaju dosta manju emisiju CO2. Pored toga korištenje hibridne tehnologije kod dizelskih modela značajno bi se odrazilo na cijenu finalnog proizvoda. Za sada se spominje da će u ponudi biti unaprijeđeni 2-litreni TDI kodnog imena EA288 Evo, a kojem je sada drastično smanjenje zagađenje ispušnim plinovima.

Pretprodukcijski modeli već se pripremaju u Wolfsburgu, gdje će se proizvoditi i karavanska inačica, a ne više u Zwickau, koji je prenamijenjen te sada služi isključivo za proizvodnju električnih modela. Kroz godinu dana očekuje se i GTI izdanje s više od 250 KS, dok se 2021. očekuje i najsnažnije R izdanje s više od 400 KS. Vjeruje se kako nema planova za e-Golf na osnovi osme generacije Golfa, već bi njegovu ulogu trebao preuzeti nedavno predstavljeni ID.3. Ubrzo nakon te premijere očekuje se i prikazivanje nove, četvrte generacije Škode Octavije koja će i dalje dijeliti mnogo tehničkih detalja s novim VW Golfom.

YouTube MP3 - Hotmail
1