Dostavljač slušao GPS pa zaglavio kombijem u malenom tunelu

Dostavljač slušao GPS pa zaglavio kombijem u malenom tunelu

Amazonov dostavni kombi srećom je jedina žrtva događaja koji se zbio prošle subote na jednom golf igralištu u Michiganu, kada je njegov vozač, slušajući naredbe navigacije, zalutao u preniski tunel inače namijenjen samo za električna golf vozila

Tko bi mogao pomisliti da je tunelčić u sklopu golf terena prenizak da bi se kroz njega prošlo dostavnim kombijem? Vozač ovog Amazonovog kombija na to očito nije mislio kada se, prošle subote, uputio na dostavu, a GPS navigacija ga je navela da prođe upravo kroz taj tunel, inače namijenjen za prolazak malenih električnih golf vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priložene fotografije nastale su 7. studenoga u Boulder Pointe Golf Clubu u američkoj saveznoj državi Michigan, gdje očevici nisu mogli vjerovati vlastitim očima kada su ugledali dostavni kombi zaglavljen u očito preniskom podzemnom prolazu. Sve se dogodilo usred bijela dana, oko 14:30 sati, a krivac je vozač kombija. On je, naime, poslušao naredbu svojeg GPS navigacijskog sustava, skrenuo s redovne putanje i uputio se na puteljak namijenjen golf vozilima.

Očito izgubljen u prostoru, vozač je slijepo slušao GPS – i tako zabio kombi dva metra u tunel. Srećom, osim štete na dostavnom vozilu, koju će pokriti osiguranje, drugih trajnih posljedica po ljude i imovinu nije bilo. Oštećeni strop tunela, poručeno je iz golf kluba, “će se u potpunosti oporaviti”.

Nakon otprilike sat i pol kombi je izvučen, a zabavne fotografije s lica mjesta i danas kruže medijima i društvenim mrežama.

Podijeli:
1