Djeca nacrtala prometnu nezgodu i pomogla policiji

Djeca nacrtala prometnu nezgodu i pomogla policiji

Njemački šestogodišnjaci, svjedoci prometnog incidenta u njemačkom gradu Hammu, policiji su kao dokaze dali svoje viđenje događaja u obliku crteža, a ovi su ih uvrstili u spis kao dio istrage i pokrenuli potragu za vozačicom automobila prikazanog na dječjim skicama

Neobičan slučaj na društvenim je mrežama podijelila policija iz njemačkog grada Hamma, u blizini Dortmunda. Tamo se krajem prošloga tjedna dogodio manji prometni incident kada je nepoznato vozilo oborilo sigurnosni stupić na cesti i udaljilo se s mjesta događaja. Sve se dogodilo u blizini škole, pa su jedini svjedoci bili četvero djece koji su se tamo zatekli jer su upravo zajedno išli u školu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oko 8:40 sati stajali su na pješačkom prijelazu čekajući zeleno svjetlo, kada su ugledali crni automobil koji je naglo skrenuo lijevo na raskrižju i udario u tamo postavljeni sigurnosni stupić. Isti je popustio pod automobilom, a vozačica, koju su djeca opisala kao plavušu kratke kose, ignorirala je udarac u stupić i pobjegla.

Klinci zaslužuju svaku pohvalu

Šestogodišnjaci su nakon toga došli u školu i o događaju izvijestili učiteljicu, koja je potom sve dojavila policiji. Pokrenuta je istraga, policajci su ispitali svjedoke, a dvoje školaraca (Luis i Celina) nacrtali su incident do u detalje – što možete vidjeti na priloženim slikama. Policajci su im se zahvalili na tome i crteže uzeli kao službene dokaze.

Prema objavljenim crtežima vidljivo je što se dogodilo, tj. kako je vozačica pokupila stupić, kao i da je u pitanju bio crni automobil. Treći crtež, na kojem je navodno vozačica prikazana mnogo detaljnije, nije objavljen već je proglašen tajnim zbog procesa istrage. Nadamo se da će policija pronaći osumnjičenu vozačicu koja će odgovarati ovim “foto robotima”.

Podijeli:
1