DFSK EC35, električni kombi cijenom usporediv s klasičnima

DFSK EC35, električni kombi cijenom usporediv s klasičnima

U Hrvatsku je nedavno stigao Sokonov električni kombi dug 4,5 metra, s nosivošću od 1.000 kilograma, koji se prije svega ističe povoljnom cijenom i dosegom sasvim dovoljnim za gradsku vožnju

Na domaće tržište i ceste nedavno je stigao iznimno zanimljivi model dostavnog vozila kineskog proizvođača Chongqing Sokon Motor Company. Riječ je o kineskom proizvođaču osobnih i lakih komercijalnih vozila čiji su modeli odnedavno dostupni domaćim vozačima i tvrtkama putem uvoznika Auto Hrvatska.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dostavno vozilo DFSK EC35 električni je kombi namijenjen obrtnicima i malim poduzetnicima koji svoje proizvode i usluge nude u gradskim sredinama. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama dobro se snalazi u gužvama i jednostavno provlači uskim uličicama i gradskim središtima. Utovarni volumen od 4,8 kubičnih metara (3,1 m3 s dvostrukom kabinom), odnosno teretni prostor dimenzije 2570 x 1440 x 1270 mm pružaju i dovoljno prostora za smještaj dviju europaleta, uz ukupnu nosivost od 1.000 kg. Uz podizna stražnja vrata, tu su i široka klizna koja serijski dolaze s obje strane vozila. Tovarni prostor dolazi obložen gumom, a u ponudi je i opcija obloga od drva.

Zahvaljujući kombiniranom dosegu u gradskoj vožnji od 268 km po WLTP normi, kapacitet baterije od 38,7 kWh dovoljan je za isporuke i radne zadatke u trajanju i od nekoliko radnih dana. EC35 dolazi s litij-željezo-fosfatnom baterijom koja ne sadrži opasne metale. Životni vijek baterije deklariran je na otprilike 4000 ciklusa punjenja, dvostruko dulji od uobičajenog kod litij-ionskih baterija.

Model koristi poseban PTC-grijač koji pomaže bržem zagrijavanju, odnosno posljedično manjem trošenju baterije zimi ili pri niskim temperaturama. Punjenje baterije obavlja se uz pomoć jednofaznog on-board AC-punjača snage 6,6 kW za punjenje, u pravilu, preko noći. Ako radni zadaci zahtijevaju veću dnevnu kilometražu, odnosno nadopunjavanje tijekom radnog vremena, tu je i klasični CCS-priključak za brze DC-punjače, koji za samo pola sata puni bateriju od 20% do 80%.

Uz kompaktne dimenzije (dužina 4,5 m, širina 168 cm bez retrovizora) EC35 nudi i prostranost u kabini, podesiva sjedala uz fiksni upravljač te bogatu serijsku opremu. U njoj se nalaze ABS i ESP, centralno daljinsko zaključavanje, električni servoupravljač, kamera za vožnju unatrag, manualni klima-uređaj, električno pokretanje prozora, parkirni senzori straga te multimedijalni sustav sa 10,25-inčnim dodirnim zaslonom i Bluetooth povezivošću s pametnim telefonima.

Cijena DFSK EC35 iznosi 185.000 kuna + PDV i dolazi uz jamstvo od tri godine ili 60.000 km. Jamstvo na pogonski sklop (e-motor, baterija i pretvarač) iznosi pet godina ili 120.000 km. Prodajno-servisni centar se nalazi u Zagrebu.

YouTube MP3 - Hotmail
1