DeLorean protiv DeLoreana: još jedna kompanija oživljava legendu

DeLorean protiv DeLoreana: još jedna kompanija oživljava legendu

Iako već postoji jedan projekt ponovnog pokretanja marke DeLorean, proizvodnjom modernog električnog sportskog automobila, pojavio se još jedan, slične ideje, ali vrlo različite realizacije

Marka automobila DeLorean nije bila odveć komercijalno uspješna niti u svoje najbolje doba, no u povijest je ušla nekonvencionalnim pristupom izradi atraktivnih automobila od nehrđajućeg čelika, da bi ih besmrtnim učinili filmovi serijala Povratak u budućnost. Nedavno se tako pojavila ekipa koja ima namjeru oživjeti tu marku i “nastaviti tamo gdje je stao John DeLorean“, osnivač originalne kompanije. Njihov model Alpha5 najavljen je prošle godine, no i dalje nije stigao na ceste.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, pokušaji iskorištavanja slavne marke neće stati na tome. Nedavno je tako osnovana kompanija DeLorean Next Generation Motors (DNG), čija je pokretačica Kathryn DeLorean, kći Johna Z. DeLoreana. Njezina je misija također odati počast ocu i njegovim automobilima, ali na nešto drugačiji način. Najavljeno je da će izraditi najmanje dva modela vozila.

DNG Model JZD

Prvi od njih bit će nešto pristupačniji sportski automobil, središnje postavljenog motora (s unutarnjim izgaranjem). Bit će izrađen na osnovi i šasiji postojećeg modela Chevrolet Corvette osme generacije, trenutačno najjeftinijeg sportskog automobila sa središnje postavljenim motorom na američkom tržištu. Bit će to i svojevrsna posveta Johnu DeLoreanu, koji je prije pokretanja vlastite marke radio u Chevroletu te kumovao razvoju Corvette. Ulaznim će modelom brojni ljubitelji te marke dobiti automobil koji si mogu priuštiti.

DNG Model JZD

No, DNG u planu ima i nešto više. Najavljuju tako i ekskluzivniji Model JZD. On je još u razvoju, pa sve što imamo od njega jest nekoliko konceptnih neslužbenih rendera i tek osnovne informacije. Imat će, kažu, “gull wing” vrata, kao i legendarni DMC-12, bit će izrađen ručno u samo 42 primjerka i trebao bi biti kolekcionarski te daleko skuplji primjerak od onoga zasnovanoga na Corvetti. Kathryn kaže kako će tim projektom ostvariti davnu viziju svojeg oca, tj. “izraditi njegov automobil iz snova”.

YouTube MP3 - Hotmail
1