Danas počinje WRC Croatia Rally 2021, evo gdje, kada i zašto ga gledati

Danas počinje WRC Croatia Rally 2021, evo gdje, kada i zašto ga gledati

Najveći automobilistički spektakl ikada održan u Hrvatskoj počinje večeras u 18 sati i traje sve do nedjelje. Cestama Zagreba i okolice jurit će 68 posada uz prijenose na nacionalnoj televiziji

WRC Croatia Rally 2021, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, počinje danas svečanim otvaranjem i ceremonijalnim startom utrke, koji će se odvijati od 18 sati kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Nakon toga, tijekom cijelog vikenda najbolji svjetski vozači relija jurit će cestama od Žumberačkog gorja, preko Sljemena do Hrvatskog zagorja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Zagreb je već stiglo preko tisuću ljudi koji sudjeluju u ovom događaju, a među uglednicima koji dolaze na ceremoniju otvaranja su predsjednik Svjetske automobilske asocijacije Jean Todt te bivši vozač Formule 1 Jacques Villeneuve.

Gdje gledati?

Hrvatska televizija će na svojem Drugom programu pratiti ovaj događaj u posebnom programu. Najavili su studijske emisije, sažetke i izravne prijenose tri brzinska ispita. U petak će tako u večernjem terminu emitirati najzanimljivije detalje prvog dana, u subotu će HRT 2 prenositi dva brzinska ispita, a u nedjelju tzv. “power stage” i svečano proglašenje pobjednika.

Četvrtak, 22.4.: ceremonijalni start, prijenos na HRT 2 u 18:50

Petak, 23.4.: sažeci prvog dana, HRT 2 u 22:35

Subota, 24.4.: WRC Special stage 14, prijenos, HRT 2 u 11:00,

WRC Special stage 18, prijenos, HRT 2 u 17:00

Nedjelja, 25.4.: WRC Special stage 22, prijenos, HRT 2 u 13:15,

WRC Special stage, emisija, HRT 2 u 14:15

Zašto gledati?

Za Croatia Rally je potvrđen nastup 68 vrhunskih svjetskih posada, a Hrvatska će imati šestoricu predstavnika, Viliama Prodana, Martina Ravenščaka, Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića. Nažalost, nećemo imati niti jednog domaćeg vozača u najjačoj, WRC klasi, u kojoj je trebao nastupiti Niko Pulić, no odustao je zbog zaraze koronavirusom.

Ako vam ovo nije dovoljan razlog za pogledati prijenose uživo, evo kako utrku najavljuje sam WRC: “Debitansko gostovanje WRC-a u Hrvatskoj. Uzbudljiva kombinacija asfalta, s nekim trkaćim površinama koje su istrošene i grbave od vremenskih uvjeta i oštećenja izazvanih vodom, do drugih koje su glatke. Utrkivanje po većinom brzim cestama, ali djelomično vrlo uskima. Proljetno vrijeme otkrit će prekrasan hrvatski krajolik u svoj njegovoj raskoši”.

Osim epitetima nakićenog uvoda, WRC je objavio i video s “Top 5 razloga zašto gledati WRC Croatia Rally 2021” – pa i ovu najavu prenosimo u nastavku.

Podijeli:
1