Dan teasera: Mercedes-Benz najavio X klasu

Dan teasera: Mercedes-Benz najavio X klasu

Mercedes je objavio prvi teaser svog novog modela. Riječ je o X klasi, odnosno pickupu koji će službenu premijeru imati 18-og ovog mjeseca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Mercedes je još ranije potvrdio kako uskoro možemo očekivati njegov pickup, a predstavljen je i najavni koncept X klasa. S tehničke strane osnovu ovog automobila bi trebala činiti nissanova Navara, a time i renaultov Alaskan koji se također ugledao na svog japanskog rođaka.

Dakako, X klasa će donijeti određene novosti koje će opravdati mercedesovu značku, a većina vjeruje kako će se to prvenstveno odnositi na luksuzniji interijer, bogatiju opremu i sl. Pokretat će ga 4 i 6-cilindrični turbo motori upareni s 4Matic sustavom pogona na sva četiri kotača. Koliko je za sada poznato ne treba očekivati punokrvnu AMG verziju ovog noviteta. Nosivost će se kretati oko 1,1 tone, a X klasa će biti sposobna povući oko 3,5 tona.

Proizvodnja europske izvedbe će biti povjerena nissanovim pogonima u Barceloni, a cijena još uvijek nije poznata, no svakako će biti veća od one Navarine ili Alaskanove. Prodaja bi trebala početi nedugo nakon nastupa na frankfurtskom auto salonu u rujnu.

YouTube MP3 - Hotmail
1