Dacia priprema Duster pickup

Dacia priprema Duster pickup

Prema posljednjim saznanjima Dacia radi na razvoju pickup izvedbe modela Duster. Točnije, taj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti već prije kraja ove godine, odnosno do tada će biti održana premijera.

Ova vijest dolazi od strane renaultovog šefa za komercijalna vozila u Rumunjskoj, Hakima Boutehra. Boutehra je dodao i da će ovaj novitet za razliku od Dustera Orocha, koji se pod renaltovom značkom prodaje u Južnoj Americi, biti više “orijentiran na posao.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na razvoju ovog automobila Dacia je surađivala s karoserijskom radionicom Romturingia, koja je još 2014. proizvela ograničenu seriju od 500 primjeraka Dustera u pickup izvedbi. Također, prošle je godine isti rumunjska radionica napravila i pickup verziji druge generacije Dustera koju su predstavili u Hannoveru na sajmu komercijalnih vozila (na slikama).

Konkretnijih informacija o serijskom Duster pickupu za sada nema, no možemo očekivati da će biti dostupan u izvedbi s pogonom na dva te na sva četiri kotača. Također, u ponudi će se gotovo sigurno naći benzinski 1.3 TCe i 1.5 dCi motori. Trenutno nije poznato hoće li se raditi o single ili praktičnijem double cab vozilu.

Na kraju dodajmo kako je Boutehra dodao da Dacia tijekom ove godine planira predstaviti “najmanje tri druga noviteta.” Radit će se o tri posebne izvedbe određenih dacijinih postojećih modela, uključujući i jednu za SUV, odnosno Duster (ne računajući pickup).

Podijeli:
1