Dacia otkrila svoj novi vizualni identitet

Dacia otkrila svoj novi vizualni identitet

Proizvođač automobila koji je dio Renault Grupe, Dacia, osvježava vizualni identitet marke i amblem koji će se nalaziti na njihovim budućim modelima od sljedeće godine

U drugoj polovici sljedeće godine Dacijinu ponudu automobila čeka novi vizualni identitet – onaj koji bi trebao, kako se to običava reći, pokrenuti novu fazu u povijesti kompanije. Dacia tako dobiva potpuno novi logotip, značku koja će krasiti maske njihovih vozila, nove zaštitne boje marke i sve što već uz rebranding ide.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi vizualni identitet razvio je interni Dacijin tim, a ima za cilj komunicirati robusnost i stabilnost njihove marke, kao i vozila koja će se pod novim amblemom prodavati. Slova su načinjena od pravilnih, geometrijskih oblika, jednostavna su i čitljiva, a postavljena su u pravilu na sivomaslinastu pozadinu, čija boja simbolizira bliskost marke s prirodom.

Novi logotip
Novi amblem

Ostale boje koje će isticati novi identitet marke su tamna kaki zelena, terakota i boja pijeska – sve, dakle, ostaje u prirodnim tonovima. Naglasci u dizajnu bit će u jarko narančastoj i zelenoj boji kako bi istaknuli “tech” osjećaj, poručuju dizajneri.

Novi će logotip i shema boja postupno biti uvođeni u primjenu već od ovog mjeseca, da bi početkom godine svi prodajni saloni Dacije bili usklađeni s njima. Na vozilima će se osvježeni logotip moći vidjeti u drugoj polovici 2022. godine.

Podijeli:
1