Dacia – ništa veće od Dustera

Dacia – ništa veće od Dustera

Popularnost crossovera i SUV-ova na europskim tržištima još uvijek raste i toga su u Daciji svakako svjesni, no rumunjska ponuda ove vrste vozila se neće proširiti iznad modela Duster. Naime, automobil koji bi bio veći od Dustera bi jednostavno bio preskup za jednu Daciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dacia je, kao što je više-manje svima poznato, u zadnjih nekoliko godina ostvarila odličan rast prodaje na Starom kontinentu i to poglavito zahvaljujući modelima kao što su Sandero i Duster, a koji se prije svega mogu pohvaliti nižom, odnosno pristupačnijom cijenom. Taj uspješni recept roditeljski Renault ne namjerava mijenjati pa će Duster ostati najveći model u dacijinoj ponudi .

To je potvrdio i dacijin britanski šef Louise O’Sullivan koji je izjavio kako se veći SUV ne uklapa u cjenovnu politiku rumunjske marke te da bi model više cijene potaknuo kupce da potraže svoje nove automobile kod drugih proizvođača.

Podsjetimo, ranije su se mogle čuti glasine kako u Daciji planiraju veću izvedbu Dustera, tzv. Grand Duster s produljenim međuosovinskim razmakom i tri reda sjedala za sedam putnika, no čini se kako od svega toga ipak ništa.

Podijeli:
1