Dacia – ništa veće od Dustera

Dacia – ništa veće od Dustera

Popularnost crossovera i SUV-ova na europskim tržištima još uvijek raste i toga su u Daciji svakako svjesni, no rumunjska ponuda ove vrste vozila se neće proširiti iznad modela Duster. Naime, automobil koji bi bio veći od Dustera bi jednostavno bio preskup za jednu Daciju.

Dacia je, kao što je više-manje svima poznato, u zadnjih nekoliko godina ostvarila odličan rast prodaje na Starom kontinentu i to poglavito zahvaljujući modelima kao što su Sandero i Duster, a koji se prije svega mogu pohvaliti nižom, odnosno pristupačnijom cijenom. Taj uspješni recept roditeljski Renault ne namjerava mijenjati pa će Duster ostati najveći model u dacijinoj ponudi .

-- tekst slijedi nakon oglasa --

To je potvrdio i dacijin britanski šef Louise O’Sullivan koji je izjavio kako se veći SUV ne uklapa u cjenovnu politiku rumunjske marke te da bi model više cijene potaknuo kupce da potraže svoje nove automobile kod drugih proizvođača.

Podsjetimo, ranije su se mogle čuti glasine kako u Daciji planiraju veću izvedbu Dustera, tzv. Grand Duster s produljenim međuosovinskim razmakom i tri reda sjedala za sedam putnika, no čini se kako od svega toga ipak ništa.

Podijeli:
1