Cupra za Frankfurt najavila performancu izvedbu novog Seat Leona?

Cupra za Frankfurt najavila performancu izvedbu novog Seat Leona?

Podsjetimo, Cupra je još uvijek relativno nova, ni godinu i pol stara marka unutar Grupe VW. Točnije, radi se o seatovom performance brandu koji je poprilično aktivan kada je riječ o novitetima. Naime, kupcima je već dostupna Cupra Ateca, a početkom ove godine je predstavljen najavni koncept Formentor.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada nam iz Seata, pardon Cupre stiže najava za studiju koja će premijeru imati na predstojećem frankfurtskom auto salonu. Iako dodatnih službenih informacija nema te iako sam naslov priloženog video zapisa (Cupra Concept Teaser) ne otkriva nikakve detalje, prema onome što možemo vidjeti čini se da bi mola biti riječ o sjedećoj generaciji modela Leon. Točnije, o njgovoj high-performace, tj. Cupra izvedbi.

Novi Leon je sljedeća velika seatova premijera pa je sasvim razumljivo da bi i Cupra mogla popratiti tu premijeru s najavnim konceptom svoje izvedbe tog noviteta. Iz video zapisa možemo zaključiti o atraktivnom i agresivnom dizajnu. O tehničkim detaljima za sada nema informacija, no ne treba isključiti mogućnost da se u ovaj automobil ugradi Formentorov plug-in hibridni pogon snage 245 KS.

S druge strane potencijalni kupci bi vjerojatno odlično primili vijest o još snažnijem pogonskom sklop. Drugim riječima, moguće je da konačni Cupra Leon ima snagu oko ili veću od 300 KS. Uskoro ćemo svakako saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1