Cupra Tavascan – električni sportski crossover coupe iz Seata

Cupra Tavascan – električni sportski crossover coupe iz Seata

Seatova performance marka Cupra je pred frankfurtsku premijeru predstavila svoj novi konceptni model pod nazivom Tavascan. Riječ je o električni pokretanom crossoveru dinamičnog dizajna koji će se temeljiti na VW-ovoj platformi MEB i koji je ime obio po jednom španjolskom selu u blizini granice s Francuskom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tavascan pokreću tri električna motora, od čega su dva zadužena za pokretanje prednje, a jedan za pokretanje stražnje osovine. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi 225 kW, odnosno 306 KS. Uz ovu snagu i pogon na sva četiri kotača Tavascan će do 100 km/h ubrzati za 6,5 sekundi.

Nadalje, ovaj će automobil biti opremljen s baterijom kapaciteta 77 kWh koja je ugrađena u podnicu. Uz nisko težište ove će baterije omogućiti i autonomiju od oko 450 km/h (WLTP).

Vizualno, Tavascan je tzv. coupe-crossover, odnosno coupe-SUV kojeg karakterizira podjednak broj elegantnih i agresivnih detalja. Posebno se ističu prednja maska, retrovizori, LED prednja i stražnja svjetla, osvjetljeni logotip, 22-colni kotači, tzv. pop-out kvake i sl. Iznutra Tavascan nudi smještaj za četvoro putnika, napredni infotainment sa središnjim zaslonom veličine 13 inča te 12,3-inčnu digitalnu instrumentnu ploču, a tu su i ambijentalna rasvjeta, presvlake od Alcantare, ukrasni elementi od ugljičnih vlakana i sl.

Za sada nema potvrda da će Tavascan dobiti produkcijsku verziju te je vjerojatnije da je riječ samo o studiji čiji je glavni cilj predstaviti nam viziju seatovih, odnosno cuprinih dizajnera za nešto dalju budućnost.

YouTube MP3 - Hotmail
1