Cupra – sedam noviteta do 2021.

Cupra – sedam noviteta do 2021.

Seatova novoosnovana performance marka Cupra bi u narednih par godina trebala značajno proširiti svoju ponudu. Naime, pred Cuprom je vrlo ambiciozan plan stvaranja modelne ponude s lansiranjem čak sedam modela u naredne tri godine, od čega će jedan biti i vlastiti crossover.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova vijest dolazi od strane cuprinog šefa za poslovni razvoj, strategiju i upravljanje Antonia Labatea koji je potvrdio kako će se među tih sedam noviteta naći i posebne izvedbe modela Ateca u proizvodno ograničenim serijama te da ova marka neće samo ponudu proširivati Cupra izvedbom svakog seatovog modela.

Podsjetimo, Cupra je u Europi lansirana ranije ove godine kada su predstavljeni modeli Cupra Ateca i Cupra e-Racer. Potonji neće stići na tržište kao produkcijski model, no Ateca je već neko vrijeme dostupna za narudžbe. Ovaj model pokreće 2,0-litreni 4-cilindrični TSI snage 300 KS i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm koji je uparen sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača.

Sljedeći novitet pod cuprinom značkom će biti performance izvedba nove generacije modela Leon, a potom će slijediti Cupra Tarraco i Cupra Arona i sl. Među njima svoje će mjesto pronaći i za Cupru jedinstveni crossover koji bi tek naknadno trebao biti ponuđen i u “običnoj” seatovoj izvedbi. Koliko je za sada poznato većinu cuprinih modela bi trebao pokretati spomenuti 2,0-litreni TSI motor, a svi će dijeliti prepoznatljivi agresivni dizajn.

Podijeli:
1