CUPRA proširuje ponudu motora i razine opreme modela Ateca

CUPRA proširuje ponudu motora i razine opreme modela Ateca

Nova ponuda motora za model CUPRA Ateca uključuje nove benzinske motore s izlaznim snagama od 150 i 190 KS. Početak proizvodnje predviđen je od 3. tromjesečja 2023. godine

Marka CUPRA objavila je kako povećava ponudu motora i razine opreme modela Ateca. CUPRA Ateca bio je prvi model marke i ključni pokretač rasta, a sada dobiva novu ponudu motora. Naime, 2,0-litrenom TSI motoru izlazne snage 300 KS ovoga kompaktnog SUV vozila pridružuju se 1,5-litreni TSI benzinski motor snage 150 KS i 2,0-litreni TSI motor snage 190 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oba su ova motora povezana sa 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke, no veći motor također sadrži naprednu tehnologiju pogona na sve kotače 4Drive, čime se izlazna snaga motora stavlja na raspolaganje uz izvrsnu kontrolu, bez obzira na vanjske uvjete.

“Model CUPRA Ateca bio je ključan temelj marke na kojem je ona temeljila svoj rast, a sada smo usredotočeni na razvoj vozila za unaprjeđenje njegove ponude, čime ćemo ispuniti zahtjeve kupaca”, rekao je Kai Vogler, potpredsjednik marke CUPRA nadležan za područja prodaje i marketinga. “Zahvaljujući novoj ponudi motora naša je ambicija povećati prodaju modela CUPRA Ateca, pri čemu ćemo slijediti jednak put kao što smo činili s modelom CUPRA Leon.”

Oba motora, kako 1,5-litreni TSI sa 150 KS (110 kW) te 2,0-litreni TSI sa 190 KS (140 kW), osmišljeni su za ispunjavanje dinamičnih zahtjeva marke CUPRA, a potpis marke također je vidljiv u vanjskom i unutrašnjem dizajnu te opcijama opreme.

U pogledu vanjskog dizajna modela CUPRA Ateca, dodan je redizajnirani stražnji difuzor koji dodatno naglašava skulpturalni izgled ovog vozila. Sportska sjedala, upravljač s dodatnim tipkama te umetci u vratima i bakreni šavovi dodaju novi sportski karakter osvježenom modelu. Nova ponuda motora i opreme bit će dostupna za naručivanje od srpnja, a početak proizvodnje predviđen je od trećeg tromjesečja 2023. godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1