Cupra Formentor – pola crossover, pola sportski automobil

Cupra Formentor – pola crossover, pola sportski automobil

Seatova performance marka Cupra je pred ženevsku premijeru predstavila svoj novi model pod nazivom Formentor. Službeno radi se o konceptu, no ustvari riječ je o najavnoj studiji produkcijskog modela koji bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom sljedeće godine i biti prvi samostalni cuprin model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Formentor je plug-in hibridni automobil s kojim Cupra slavi prvi rođendan, a svojim dizajnom želi uzeti najbolje iz oba svijeta. S jedne strane vozilo je crossoverskog oblika, a s druge podnica mu je niska. Karakteriziraju ga dinamične proporcije i izražene linije, kao i agresivni aero paket.

Svjetlosni potpis je svjež i jedinstven, kako sprijeda tako i otraga. Od drugih detalja ističu se dva para završetaka ispuha, veliki difuzor, krovni spojler, crvena Brembo kočnička kliješta, veliki kotači jedinstvenog dizajna…

Proizvođač poručuje kako je unutrašnjost izrađena od kvalitetnih materijala, a posebno vrijedi spomenuti sportska sjedala i upravljač, digitalnu instrumentnu ploču, 10-inčni središnji zaslon…

Spomenuli smo da se radi o plug-in hibridnom vozilo, a za sada znamo samo da njegov pogonski sklop razvija snagu od 245 KS te mu omogućuje električnu autonomiju od oko 50 km (WLTP). Službenih potvrda nema, no očekuje se da je riječ o benzincu uparenom s električnim motorom te DSG mjenjačem s dvije spojke.

Vozaču će biti dostupan izbor između nekoliko načina rada pogonskog sklopa, a trenutno nije poznato ima li ovaj automobil pogon na sva četiri kotača. Za bolje vozne osobine će se pobrinuti prilagodljivi ovjes i progresivni servo upravljač.

Uskoro više.

Podijeli:
1