Cupra e-Racer će biti prvi električni Touring automobil

Cupra e-Racer će biti prvi električni Touring automobil

Seat je nedavno lansirao svoju performance marku pod oznakom Cupra, a sada će na ženevskom auto salonu biti predstavljen prvi električni Touring automobil jednostavnog imena e-Racer. U Seatu su ga najavili kao istinski sportski automobil.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će automobil pokretati električni pogonski sklop sa četiri električna stalne snage 300 kW, odnosno 408 KS, a svojim će vozačima ponuditi najveću snagu od 500 kW, odnosno 680 KS. Baterija teži 450 kg i čini trećinu mase vozila koja je raspoređena 40 naprema 60 u korist stražnje osovine.

Spomenuta baterija je kapaciteta 65 kWh, a punjenju će pripomoći sustav regenerativnog kočenja. Inače, baterije je navodno moguće napuniti za 40 minuta. Što se performansi samog vozila tiče recimo da će ovaj automobil do 100 km/h ubrzati za 3,2 sekunde, dok će mu najveća brzina iznositi 270 km/h.

Nadalje, e-Racer karakterizira novi aero paket, pojedini elementi izrađeni od ugljičnih vlakana, novi kotači i sl. Interijer je vjerojatno sportski ogoljen, a na priloženim fotografijama se vidi i zaštitni kavez i sportska sjedala.

Daljnji planovi za e-Racer nisu poznati.

Podijeli:
1