Cupra Ateca – novi model, nova marka

Cupra Ateca – novi model, nova marka

Sukladno ranijim najavama Seat je pred ženevsku premijeru lansirao svoju novu performance marku dobro poznatog imena. Točnije, Cupra će ubuduće biti “samostalan” brand, a prvi novitet pod njenom značkom će biti Cupra Ateca. Cupra će dakle prema službenim setovim navodima biti “seatova performance marka sa zasebnim identitetom zadužena za sportski nastrojene modele” iz ponude ovog španjolskog proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako su to točno zamislili u Seatu najbolje nam pokazuje Cupra Ateca koju pokreće 2,0-litreni turbo benzinski pogonski stroj snage 300 KS uparen s pogonom na sva četiri kotača i 7-stupanjskim DSG mjenjačem. Ovaj je model sposoban do 100 km/h ubrzati za 5,4 sekunde, dok mu najveća brzina iznosi 245 km/h. Nadalje ova je Ateca opremljena prilagodljivim ovjesom, a vozač će ga zajedno s pogonskim sklopom moći prilagođavati putem izbornika koji nekoliko načina rada: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road i Cupra.

Tehnička unaprjeđenja će pratiti razne vizualne dorade među kojima se ponajviše ističe novi logo, kojem smo vas već ranije izvještavali i koji je donekle podijelio ljubitelje auto industrije. Pored toga tu su i nova maska, branici, razni elementi aero paketa, 19-colni naplaci, novi završeci ispuha, boje te drugi ukrasni elementi vanjštine i interijera koji se pak može pohvaliti Alcantara presvlakama, aluminijskim pedalama i sl.

Također, Cupra modeli, a tako i ova Ateca će biti bogato opremljeni, a kupcima će na raspolaganju stajati i Performance paket koji će uključivati i snažnije kočnice, elemente od ugljičnih vlakana, kožna sjedala i druge doatke, a recimo i kako će od sredine sljedeće godine biti dostupna i posebna Cupra sportska sjedala.

Uz Atecu u Seatu su odlučili predstaviti i najavnu studiju skorašnje Cupra Ibize te su potvrdili kako se sprema i performance verzija modela Arona. Cupra je predstavila i svoj TCR trkaći model, Cupra TCR, koji će nastupiti u predstojećoj TCR sezoni i temelji se na Leonu te posebnu izvedbu karavanskog Leona pod nazivom Leon Cupra R ST koja koristi isti pogonski sklop kao i Cupra Ateca.

1