Čudovište iz Minnesote: prodaje se ručno izrađena Yugo “limuzina”

Čudovište iz Minnesote: prodaje se ručno izrađena Yugo “limuzina”

Jedan Amerikanac posjedovao je dva Yuga iz 1988. godine, dok su se oni još izvozili na to tržište. Zavario ih je iz zabave te stvorio produženu limuzinu, a sada je njegov unuk prodaje za sitan novac

Krajem 1980-ih godina kragujevačka Zastava izvozila je svoj Yugo u SAD, gdje je to bio jedan od najjeftinijih i najlošijih automobila na tržištu, pa se brzo “proslavio” kao kuriozitet i bi opredmet brojnih pošalica. S vremena na vrijeme Amerikanci se sjete tog fijaska, a jedan podsjetnik sada im je oglas, koji je na Facebook Marketplace postavio jedan stanovnik mjesta Pierz u saveznoj državi Minnesota.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zavario dva Yuga

U oglasu piše kako je dva Yuga izravno od zastupnika 1988. godine kupio oglašivačev djed. Iz zabave ih je tada bio zavario jednog za drugog, pa stvorio jedinstvenu produženu limuzinu (koju u šali, umjesto Yugo, nazivaju u množini – Wego). Budući da se djed obrazovao za autolimara, “znao je što radi”, kaže njegov unuk, a ovakav je automobil čak i vozio – prešao je u svoje zlatno doba oko 69.000 kilometara.

No, godinama već stoji u staji, a kako bi ga se pokrenulo, potrebno je, navodno, samo popraviti rasplinjač vrijedan 40-ak dolara. 82-godišnjaku se danas to više ne da činiti, pa je obitelj odlučila prodati njegov uradak – dvostruki produženi Yugo, još i s natpisom “Roger’s Toy Limo” te “vatrenom” grafikom uzduž cijele karoserije, sasvim sigurno je svjetski raritet.

Želite li ga ugrabiti, morat ćete vlasniku donijeti 4.000 dolara (plus organizirati prijevoz iz SAD-a). Za dodatnu autentičnost, u oglasu možete vidjeti i niz fotografija nastalih u procesu spajanja starih “Yugića”, crvenog i bijelog, u ono što je danas plavo-zeleno-smeđe čudovište iz Minnesote.

Što se tiče stanja, možemo vidjeti da je ono poprilično očajno. Interijer je rudimentaran kakav je i bio 1980-ih, ali je zapušten i dosta uništen zubom vremena, a niti ostatak se ne drži baš sjajno. No, limuzina nudi tri reda sjedala, a motor je izvorni, 1,1-litreni benzinac s 55 KS. Požurite s kupnjom, sigurno je navala…

YouTube MP3 - Hotmail
1